Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η Αλήθεια για την "Πολιορκία" της Γαζας


Σε άρθρο του προς την "ynetnews.com" που μετέφρασε το "ΑΙΤ" ο Jacob Shrybman, υποδιευθυντής του "Κέντρου Τύπου της Σντερότ, " μία πόλη που συνορεύει με την Γάζα και έχει δεχθεί εκατοντάδες επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς, εκφράζει την δική του άποψη για το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την λεγόμενη πολιορκία της, η οποία αναμφίβολα περιέχει και πολλές αλήθειες για το θέμα.


«Ο Μύθος της Πολιορκίας της Γάζας»

Μέσα στους ισχυρισμούς για «πολιορκία» η Γάζα λαμβάνει περισσότερη βοήθεια από την Αϊτή που χτυπήθηκε από σεισμό.

Του Jacob Shrybman

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3864592,00.html

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν αναμένεται να φτάσει στο Ισραήλ για να επισκεφθεί τη Γάζα σε μια περίοδο όπου υπάρχουν απαιτήσεις να τερματιστεί η λεγόμενη πολιορκία της περιοχής που ελέγχεται από τρομοκράτες. Αλλά πρέπει κάποιος να αναρωτηθεί σε ποια πολιορκία αναφέρεται αφού μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας 738.576 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας το 2009.

Επιπλέον, ο ΟΗΕ έχει παράσχει $200 εκατομμύρια δολάρια στη Λωρίδα σε βοήθεια μετά την στρατιωτική επιχείρηση, που σύμφωνα με τις εκθέσεις οδήγησε σε 1.300 θανάτους ενός πληθυσμού μικρότερου του1.5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Εν τω μεταξύ, πέρα από τα σχέδια για να συγκεντρωθούν περισσότεροι πόροι, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ο ΟΗΕ έχει δώσει μόνο $10 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα της φυσικής καταστροφής στη Αϊτή μετά τον σεισμό που στοίχισε την ζωή σε 230.000 ανθρώπους και που επηρέασε την ζωή 3 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό βέβαια χωρίς να αναφερθεί το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Αϊτής δεν έχουν επιτεθεί σε έναν αθώο γειτονικό πληθυσμό για μια δεκαετία.

Η διεθνής κοινότητα έχει πιστέψει το τεράστιο ψέμα σχετικά με μια ισραηλινή πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αγνοεί τα πραγματικά στοιχεία. Η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια περνά γρήγορα στη Γάζα εδώ και χρόνια και δεν σταμάτησε καθόλου μετά την επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι», καθώς 30.576 φορτηγά με βοήθεια πέρασαν στην περιοχή το 2009. Το 2009, 4.883 τόνοι ιατρικού εξοπλισμού έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας. Μόλις τον περασμένο μήνα μεταφέρθηκε στη Λωρίδα ένας νέος αξονικός τομογράφος.

Η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου;

Η Λωρίδα της Γάζας έχει χαρακτηριστεί και ως η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, υπονοώντας ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να φύγουν από την περιοχή. Όμως το 2009, 10.544 ασθενείς και οι οικογένειές τους έφυγαν από την Γάζα για ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ. Μόνο την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 500 ασθενείς από την Γάζα έφτασαν στο Ισραήλ για ιατρική περίθαλψη.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ όπως τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κήθ Έλισον και Μπράιαν Μπέρντ, που επισκέφθηκαν την Σντερότ με το Κέντρο Τύπου της πόλης, έχουν προωθήσει της ιδέα περί «πολιορκίας της Γάζας». Φαίνεται να αγνοούν το γεγονός ότι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δεσμεύτηκε να δοθούν $900 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στη Γάζα μετά την επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι.» Μία έκθεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και της USAID που υπολόγισε την βοήθεια που δόθηκε στην Αϊτή , η οποία χτυπήθηκε από φονικό σεισμό, αναφέρει ότι μέχρι τον περασμένο μήνα όλα τα προγράμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ παρείχαν περισσότερα από $700 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια, δηλαδή $200 εκατομμύρια λιγότερα από την βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τρομοκράτες.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» και η διεθνής κοινότητα πιστεύει ακόμα το ψέμα περί «πολιορκίας της Γάζας.» Εν τω μεταξύ, το Κέντρο Τύπου της Σντερότ, αναφέρει ότι 320 ρουκέτες και όλμοι έχουν χτυπήσει το Ισραήλ μέσα στο ίδιο έτος. Ο Μπαν Κι Μούν θα έπρεπε να επισκεφθεί το Κιμπούτς Νιρίμ να δει το μέρος όπου μια ρουκέτα κατάστρεψε ένα κτήριο την περασμένη εβδομάδα αντί να προωθεί μύθους με την επίσκεψη του στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Jacob Shrybman, είναι ο Υποδιευθυντής του Κέντρου Τύπου της Σντερότ. http://www.sderotmedia.org.il/


*Στις φωτογραφίες διακρίνουμε ανθρωπιστική βοήθεια να περνά στη Γάζα από το Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου