Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η Αλήθεια για την οργάνωση "Free Gaza"


Αναδημοσιεύουμε ενημερωτικό δελτίο της Πρεσβείας του Ισραήλ για την οργάνωση "Free Gaza" το οποίο επιβεβαιώνει πολλά από τα πράγματα που είχε πει το "ΑΙΤ." Δηλαδή ότι δεν πρόκειται για αμιγώς ανθρωπιστική οργάνωση αλλά αντίθετα, έχει μια συγκεκριμένη πολιτική στόχευση που σκοπό έχει να δώσει πολιτική υποστήριξη στη Χαμάς που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ “FREE GAZA” (ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ)
*Πηγη: Πρεσβεία Ισραήλ

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναχώρησαν από διάφορες χώρες (Ιρλανδία, Τουρκία, Ελλάδα) πλοία της “Free Gaza”, μιας αυτοαποκαλούμενης «ανθρωπιστικής οργάνωσης» που ισχυρίζεται ότι σκοπό έχει να προσφέρει βοήθεια στον λαό της Γάζας και να σπάσει τον αποκλεισμό της που επιβλήθηκε από το Ισραήλ έπειτα από επιθέσεις εναντίον του . Στον στόλο συμμετέχουν και τέσσερα πλοία που αναχώρησαν από την Ελλάδα. Το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης «Ένα Καράβι για την Γάζα» έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων διοργανώνοντας ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα. Όμως η αλήθεια είναι πίσω από τις δραστηριότητες της οργάνωσης κρύβονται και ξεκάθαρες πολιτικές σκοπιμότητες. Μαζί με τις όποιες συμβολικές δραστηριότητες παροχής βοήθειας τα μέλη της οργάνωσης καθώς και του ελληνικού παραρτήματός της κρύβουν μια ακραία ιδεολογία πίσω από έναν ανθρωπιστικό μανδύα. Η αποστολή αυτή δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που προσφέρει πολιτική υποστήριξη στην ακραία παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, η οποία ελέγχει σήμερα την Γάζα. Ως εκ τούτου η Πρεσβεία του Ισραήλ επισημαίνει τα εξής:

· Η ιστοσελίδα του ελληνικού παραρτήματος της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα» υποστηρίζει την «αντίσταση» των Παλαιστινίων «με όλα τα μέσα» σε αντίθεση με την ιστοσελίδα της διεθνούς οργάνωσης που κάνει λόγο για “μη βίαια μέσα”. Σε συνεντεύξεις τους σε διεθνή και ισραηλινά μέσα οι Έλληνες ακτιβιστές της οργάνωσης έχουν αποφύγει να καταδικάσουν απερίφραστα τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της Χαμάς εναντίον αθώων Ισραηλινών.
· Σε προηγούμενες αποστολές μέλη της Free Gaza μεταξύ των οποίων και Έλληνες, συναντήθηκαν με υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς όπως τον Πρωθυπουργό της οργάνωσης στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε και τον Υπουργό Εξωτερικών Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ. Μάλιστα τιμήθηκαν από την Χαμάς σε ειδική τελετή. Η Χαμάς φέρει την ευθύνη για τον θάνατο εκατοντάδων αθώων Ισραηλινών σε τρομοκρατικές ενέργειες. Έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απορρίπτει την ειρηνευτική διαδικασία και την ύπαρξη του Ισραήλ. Ο δε Υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ, με τον οποίο συναντήθηκαν μέλη και υποστηρικτές της Free Gaza, έχει δηλώσει ότι ονειρεύεται την ημέρα που θα κρεμάσει έναν χάρτη στον τοίχο του, όπου δεν θα υπάρχει το Ισραήλ, ενώ έχει χαρακτηρίσει τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αθώων Ισραηλινών ως την «πιο πολύτιμη θυσία.»
· Σε αρκετές περιπτώσεις μέλη της Free Gaza έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους για την Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς την ως «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση. Μέλη και υποστηρικτές του ελληνικού παραρτήματος έχουν παρομοιάσει τις επιθέσεις της Χαμάς με την ελληνική αντίσταση εναντίον των Ναζί κατά την διάρκεια της κατοχής. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Βήμα», Έλληνας ακτιβιστής της οργάνωσης δήλωσε ότι «εύχομαι αυτή την φορά να καταγράψω με την κάμερά μου την ελληνική αποστολή να παίρνει εύσημα από τους εκλεγμένους ηγέτες της Γάζας που τους λένε τρομοκράτες.» Είναι αλήθεια ότι η Χαμάς ανήρθε στις εξουσία με εκλογές. Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι έχει δολοφονήσει εκατοντάδες αθώους Ισραηλινούς σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, ότι απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ και τις ειρηνευτικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή, ότι έχει εξαπολύσει χιλιάδες ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πολιτών, ότι κατέλαβε με βίαιο πραξικόπημα την Λωρίδα της Γάζας, δολοφονώντας εν ψυχρώ εκατοντάδες Παλαιστινίους της Φατάχ, ότι παίρνει εντολές και υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, ότι έχει φυλακίσει και βασανίσει δεκάδες αντιφρονούντες και ότι οι Χριστιανοί στη Λωρίδα σήμερα ζουν σε καθεστώς τρόμου εξαιτίας απειλών και επιθέσεων που έχουν δεχθεί από ισλαμικές συμμορίες, τις οποίες η Χαμάς δεν εμποδίζει ή στις οποίες συμμετέχουν τα ίδια τα στελέχη της. Ο λαός της Γάζας βρίσκεται υπό την ομηρία της. Εχθρός των κατοίκων της Λωρίδας δεν είναι το Ισραήλ αλλά η Χαμάς. Επομένως, οι ισχυρισμοί περί «δημοκρατικότητας» της Χαμάς των μελών της Free Gaza δεν ευσταθούν και φανερώνουν την εμπάθεια τους απέναντι στο Ισραήλ.
· Η ιδεολογία πολλών μελών των διεθνών παραρτημάτων της “Free Gaza” δεν είναι λιγότερο ακραία απ’ αυτήν των Ελλήνων ακτιβιστών. Για παράδειγμα, στην τελετή για την αναχώρηση των πλοίων από την Τουρκία παραβρέθηκαν ακραίοι Ισλαμιστές όπως ο Μαχμάντ Τζοάχα και ο Σαχάρ Αλμπιράουι μέλη της Χαμάς που δρουν στη Βρετανία, καθώς και ο Χαμάμ Σαίντ, ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ιορδανία. Επίσης, στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Σείχης Σαέντ Σάλαχ ένας από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ ο οποίος στο παρελθόν έχει δηλώσει ¨ότι «Οι Εβραίοι είναι … τα βακτηρίδια όλων των εποχών, προσθέτοντας ότι «ο Δημιουργός σας προόριζε για πιθήκους και χαμένους.»
· Η υποστήριξη προς την Χαμάς από την Free Gaza υπονομεύει την θέση της Παλαιστινιακής Αρχής και του Προέδρου της Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και τις εκ του σύνεγγυς ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα με το Ισραήλ. Η Χαμάς εκμεταλλεύεται την πρόκληση αυτή για να υποσκάψει την θέση του Παλαιστινίου Προέδρου και τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ
· Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει παραδώσει ή σκοπεύει να παραδώσει η Free Gaza είναι ελάχιστη σε σχέση με αυτή που περνά από τις επίσημες ισραηλινές διόδους. Στις οχτώ προηγούμενες αποστολές της μέσα σε εννιά μήνες, η οργάνωση μετέφερε μόνο δέκα τόνους βοήθειας στη Λωρίδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακόμα και ο νέος «πολυεθνικός στόλος» της μεταφέρει περίπου 10.000 τόνους βοήθειας. Όμως από τον Ιανουάριο του 2009 μέσω των επίσημων ισραηλινών περασμάτων έχουν μεταφερθεί περίπου 1 εκατομμύριο τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ενώ σε εβδομαδιαία βάση περνούν 15.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα. Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2010 παραδόθηκαν στη Γάζα 100.000 τόνοι βοήθειας μέσα των Ισραηλινών περασμάτων. Αυτά τα εφόδια περιλαμβάνουν διατροφή για μωρά, τρόφιμα κάθε είδους, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό καθώς και καύσιμα. Σε κάθε κάτοικο της Γάζας αντιστοιχεί ένας τόνος ανθρωπιστικής βοήθειας
· Το 2009, 10.544 Παλαιστίνιοι από την Γάζα πέρασαν στο Ισραήλ για να λάβουν περίθαλψη σε Ισραηλινά νοσοκομεία ενώ το Ιατρικό Κέντρο «Χαντάσα» της Ιερουσαλήμ προσφέρει 3 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση για την περίθαλψη Παλαιστινίων στο Ισραήλ. Επίσης, το 2009 μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα σχεδόν 5 χιλιάδες τόνοι φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
· Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν περιορισμοί στην διέλευση δομικών υλικών προς την Λωρίδα διότι δυστυχώς πολλά απ’ αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται από την Χαμάς για την κατασκευή ρουκετών που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Απλοί μεταλλικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ρουκετών Κασάμ. 10.000 χιλιάδες τέτοιες ρουκέτες έχουν εξαπολυθεί εναντίον Ισραηλινών τα τελευταία χρόνια. Το δε τσιμέντο χρησιμοποιείται από την Χαμάς για την κατασκευή ενισχυμένων οχυρών. Παρά ταύτα, το Ισραήλ έχει επιτρέψει την διέλευση δομικών υλικών (300 τόνους) στη Λωρίδα σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις και τον ΟΗΕ με την προϋπόθεση ότι τα υλικά θα χρησιμοποιηθούν για ανοικοδόμηση και δεν θα πέσουν στα χέρια της Χαμάς.
· Οι ισχυρισμοί των οργανωτών της Free Gaza ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας με τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας δεν ευσταθούν. Αντιθέτως, την Γάζα κυβερνά μια εχθρική οργάνωση που στόχο έχει την καταστροφή του Ισραήλ και η οποία έχει προσπαθήσει να κάνει πράξει τα λόγια της με δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ και την εξαπόλυση χιλιάδων ρουκετών εναντίον αθώων Ισραηλινών πολιτών. Επομένως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το Ισραήλ βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» με την Χαμάς στην Γάζα και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει την περιοχή δια θαλάσσης αρκεί να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τις συντεταγμένες του αποκλεισμού και να μεριμνά ώστε ο πληθυσμός της Λωρίδας να λαμβάνει τα αναγκαία εφόδια και ανθρωπιστική βοήθεια, κάτι το οποίο πράττει.
· Το Ισραήλ έχει προτείνει στους οργανωτές της “Free Gaza” να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν τα πλοία τους στους Παλαιστινίους στη Λωρίδα μέσω του ισραηλινού λιμανιού της «Ασντότ» αφού περάσει τον σχετικό έλεγχο, όπως γίνεται με την βοήθεια του ΟΗΕ και όλων των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.
· Το Ισραήλ αποχώρησε τελείως από την Λωρίδα της Γάζας το 2006 και στην περιοχή δεν παρέμεινε ούτε ένας Ισραηλινός. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα δεν θα υπήρχε κανένας αποκλεισμός στη Γάζα ούτε και «κατάσταση πολέμου» εάν δεν είχε διαχωρίσει η Χαμάς τη στάση της από την Παλαιστινιακή Αρχή επιλέγοντας να απορρίψει την ειρηνευτική διαδικασία και την λύση δύο κρατών για δύο λαούς. Αντίθετα, η Χαμάς επέλεξε ως στόχο την καταστροφή του Ισραήλ, τις επιθέσεις και την εμφύλια διαμάχη.

Αθήνα, 28.5.2010
Γραφείο Τύπου
*Στην φωτογραφία από την εφημερίδα "Πριν" διακρίνουμε τον επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της "Free Gaza" (Ένα Καράβι για τη Γάζα), Βαγγέλη Πισσία, σε θερμό εναγκαλιασμό με τον Πρωθυπουργό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε κατά την διάρκεια τιμητικής της πρώτης αποστολής της οργάνωσης στη Λωρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου