Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Προσευχθήκε για να γίνει μάρτυρας στη Γάζα




Δημοσιεύουμε δική μας μετάφραση άρθρου που εμφανίστηκε στην τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα "SonDakika.com", όπου οι οικογένειες κάποιων επιβατών - ακτιβιστών στο τουρκικό πλοίο "Mavi Marmara" του στολίσκου της Γάζας, όπου σημειώθηκαν οι βίαιες συμπλοκές μεταξύ των ακτιβιστών και ισραηλινών στρατιωτών, ομολογούν ότι οι επιβάτες είχαν πάει για να γίνουν "μάρτυρες."


“Ο Bengi από το Ντιγιαρμπακίρ προσευχήθηκε να γίνει μάρτυρας πριν πάει στη Γάζα”

http://sondakika.com/haber-diyarbakirli-bengi-gazze-yoluna-cikmadan-once-2082271-2082271/
SonDakika.com 16:49:29 (1.6.2010)

Υπάρχει μεγάλη θλίψη στο σπίτι του Ali Aydar Bengi από Ντιγιαρμπακίρ, ο οποίος έγινε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ισραηλινών στρατιωτών εναντίον του πλοίου που μετέφερε βοήθεια προς την Παλαιστίνη. Φαίνεται ότι Bengi, ο οποίος άφησε πίσω τη γυναίκα και 4 παιδιά του προσεύχονταν σε καθημερινή βάση πριν από το ταξίδι του στη Γάζα, για να γίνει μάρτυρας.

Υπάρχει μεγάλη θλίψη στο σπίτι του Ali Haydar Bengi στην επαρχία Kayapınar. Επιβιβάστηκε στο πλοίο για τη Γάζα, ενώ είναι εργαζόμενος σε έναν από τους συλλόγους αρωγής πολιτών, τον Ayder. Όλοι οι φίλοι του και όσοι τον αγαπούν σπεύδουν στην οικία του όπου και δίνουν τα συλληπητήριά τους στη γυναίκα και στα παιδιά του. Η σύζυγός του, η Saniye Bengi είπε ότι δήλωσε περήφανη όταν ενημερώθηκε ότι ο σύζυγός της είχε γίνει μάρτυρας και προσέθεσε ότι μίλησέ με εκείνον όταν ήταν στην Μερσίνα, προτού φύγει για τη Γάζα και σχολίασε: «Από τότε που ο σύζυγός μου σπούδασε στην Αίγυπτο, γνώρισε αρκετά καλά την εκεί κατάσταση όλων των Μουσουλμάνων. Για αυτό το λόγο ήταν ενεργός στο σύλλογο αρωγής πολιτών. Για αυτό το λόγο βοηθούσε τους καταπιεσμένους και τους φτωχούς. Θέλαμε να πάμε στην Παλαιστίνη εδώ και πολλά χρόνια. Πάντοτε προσευχόταν να γίνει μάρτυρας».

Με δάκρυα στα μάτια της, η Saniye Bengi επεσήμανε ότι ήταν λυπηρό το γεγονός ότι ο σύζυγός της έγινε μάρτυρας, αλλά ήταν επίσης και περήφανη. Και προσέθεσε: «Αυτή είναι μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για μας. Ευχαριστώ τον Παντοδύναμο που είμαι τώρα σύζυγος ενός μάρτυρα, και τα παιδιά μου είναι τα παιδιά μάρτυρα. Επίσης καταράστηκε το Ισραήλ, προσθέτοντας «Είθε ο Θεός να τους τιμωρήσει».

Η Semanur, που έκλαιγε για τον πατέρα της, είπε ότι προσπάθησε να τον καλέσει μετά την επίθεση στο πλοίο, αλλά δεν μπορούσε να τον βρει. Και πρόσθεσε:«Ο πατέρας μου μου τηλεφώνησε ενώ ήταν στη Μερσίνα. Είπε: «παιδί μου, μην ανησυχείς για μένα. Θέλω να γίνω μάρτυρας».
Μία από τις άλλες κόρες του Bengi, η Senanur Bengi, είπε: "Αγαπώ τον πατέρα μου πάρα πολύ. Θα μου λείψει πολύ. Με ρώτησε αν θέλω κάτι. Του απάντησα ότι ελπίζω πως θα γίνει μάρτυρας».
Έχουμε πληροφορηθεί ότι Ali Haydar Bengi αποφοίτησε από τη Σχολή Θεολογίας του Πανεπιστημίου El Azhar στην Αίγυπτο και ότι για 10 χρόνια ήταν ο ιδιοκτήτης μιας υπηρεσίας επισκευής κινητών τηλεφώνων.

*Στην φωτογραφία διακρίνουμε έναν από τους δήθεν "ειρηνικούς" ακτιβιστές στο τουρκικό πλοίο "Mavi Marmara" ο οποίος φέρει την άσπρη ενδυμασία του ισλαμιστή "μάρτυρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου