Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Η Θέση του Ισραήλ για τις Εξελίξεις


Αναδημοσιεύουμε το δελτίο Τύπου που απέστειλε η Πρεσβεία του Ισραήλ σχετικά με τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν με τα μέλη της οργάνωσης "Free Gaza" και συγκεκριμένα για τις συμπλοκές και τραγική κατάληξη στο τουρκικό πλοίο "Mavi Marmara."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ
Σήμερα το πρωί το Ισραηλινό Ναυτικό εμπόδισε έξι πλοία να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό συνέβη ύστερα από πολυάριθμες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί ώρες, σήμερα
τα ξημερώματα καλούσαν τα πλοία να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ασντόντ στο
Ισραήλ, προκειμένου να εκφορτώσουν το ανθρωπιστικό υλικό που μετέφεραν για παραδοθεί στη Γάζα, έπειτα από σχετικό έλεγχο. Τα πλοία αγνόησαν τις εκκλήσεις.

Σε μια περίπτωση, και συγκεκριμένα σε ένα τουρκικό πλοίο, ακτιβιστές της οργάνωσης επιτέθηκαν με λοστούς, μαχαίρια και όπλα εναντίον των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα στη συμπλοκή να σκοτωθούν και να τραυματιστούν ακτιβιστές. Σοβαρή εμπλοκή υπήρξε μόνο στο τουρκικό πλοίο. Είναι σαφές ότι οι ακτιβιστές είχαν προετοιμαστεί για ένοπλη συμπλοκή. Επίσης τραυματίστηκαν πέντε μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες ακτιβιστές νοσηλεύονται σε ισραηλινά νοσοκομεία.

Τα πλοία που εμποδίστηκαν οδηγήθηκαν στο Ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ, όπου θα πραγματοποιηθεί και η ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβατών, ενώ το φορτίο των πλοίων θα ξεφορτωθεί και θα παραδοθεί στη Γάζα μέσω των επίσημων διαδικασιών που ισχύουν στο Ισραήλ. Οι δε επιβάτες υπόκεινται στις συνήθεις διαδικασίες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το Ισραήλ είχε από την αρχή ενημερώσει ότι η όλη επιχείρηση των ακτιβιστών ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς τα μέλη της Free Gaza έχουν εκφράσει την ανοιχτή υποστήριξή τους προς τη Χαμάς, μιας οργάνωσης που απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ. Ο όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδίδεται μέσω των επίσημων Ισραηλινών περασμάτων είναι πολλαπλάσιος από τον αυτό που επρόκειτο έχει παραδοθεί η επρόκειτο να παραδοθεί από τον στολίσκο. Για περαιτέρω πληροφορίες για τη Free Gaza, μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό δελτίο της Πρεσβείας του Ισραήλ, το οποίο επισυνάπτεται.

Αθήνα, 31.5.2010 – Γραφείο Τύπου
Σχετικά λίνκ: http://www.youtube.com/watch?v=qKOmLP4yHb4 - Βίντεο του Ισραηλινού Ναυτικού να προειδοποιεί του τουρκικό πλοίο "Mavi Marmara" να σταματήσει καθώς θα του απαγορευτεί η πρόσβαση στον θαλάσσιο χώρο της Γάζας. Λαμβάνει συνέχεια αρνητική απάντηση από τον καπετάνιο του πλοίου.
http://www.youtube.com/watch?v=Mz5OciG0ewA&feature=related - Δείτε το βίντεο των ισραηλινών στρατιωτών να δέχονται επίθεση από τους ακτιβιστές στο τουρκικό πλοίο.
Στην φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, διακρίνουμε τον όπλισμο που βρέθηκε πάνω στο τουρκικό πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου