Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σύμφωνα με μπλόγκ υποστηρικτής της Χαμάς πίσω από τον Τηλεμαραθώνιο Μαϊμού


Άστραψαν και βρόντηξαν τα γνωστά αντι-ισραηλινά μπλόγκ στην Ελλάδα για το θέμα του Τηλεμαραθωνίου για την "ανοικοδόμηση" του ανύπαρκτου "Χριστιανικού" Νοσοκομείου στη Γάζα, εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του δημοσιογράφου Ζάν Κοέν, χαρακτηρίζοντάς τον "Πράκτορα της Μοσάντ" αλλά και της Πρεσβείας του Ισραήλ (την οποία χαρακτηρίζουν "φωλιά των Ναζιστών") επειδή παρουσίασαν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι o τηλεμαραθώνιος έγινε με ψευδή προσχήματα και ότι ουσιαστικά ο Ελληνικός λαός έπεσε θύμα παραπλάνησης.
Αλλά τα μπλόγκ αυτά, και συγκεκριμένα το sibilla.gr, γνωστό για για τις λυσσαλέες αντι-ισραηλινές αλλά και αντισημιτικές θέσεις του, μας παρέχει και σημαντικές πληροφορίες που ολοκληρώνουν το "πάζλ" σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο της Γάζας. Συγκεκριμένα, το sibilla.gr αναφέρει ότι ο "εμπνευστής" του τηλεμαραθωνίου ήταν ο Γ.Α., δηλαδή ο Γιώργος Αναστασόπουλος, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας. Ο Αναστασόπουλος είναι γνωστή φιγούρα σε φιλοπαλαιστινιακούς κύκλους, ο οποίος τον Μάρτιο του 2009 είχε συναντηθεί με τον Χάλεντ Μεσάαλ, τον ηγέτη της Χαμάς στη Δαμασκό, μαζί με αντιπροσωπεία Ελλήνων ακτιβιστών και βουλευτών, ενώ του Ιούλιο φέτος συμμετείχε σε συνέδριο με γνωστούς αντι-ισραηλινούς ακτιβιστές από την Ιταλια και Ιρανούς αξιωματούχους.
Δηλαδή, για το πούμε λιανά, στον Τηλεμαραθώνιο που έγινε στην κρατική τηλεόραση με ψευδή προσχήματα για την ανοικοδόμηση ενός ανύπαρκτου νοσοκομείου, συνέβαλε τα μέγιστα (το sibylla λέει ότι ήταν ο "εμπνευστής") ένας υποστηρικτής της Χαμάς, ενός κινήματος που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο απορρίπτει την ειρηνευτική διαδικασία, επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ και παίρνει εντολές από την Τεχεράνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του στις 21.12.2005, το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε χαρακτηρίζει την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και εξαγγέλει την λήψη "περιοριστικών μέτρων" εναντίον της με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τα συμπεράσματα δικά σας.
*Στην φωτογραφία από το "mpostani" διακρίνουμε 'Ελληνες ακτιβιστές μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Αναστασόπουλος και ο Νίκος Κλειτσίκας (επικεφαλής του μπλόγκ sibylla.gr) σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Χάλεντ Μεσαάλ, τον ηγέτη της Χαμάς στη Δαμασκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου