Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Συμμαχία εβραϊκού και ελληνοαμερικανικού λόμπι

Από "Τα Νέα" αναδημοσιεύουμε το εξής άρθρο αναφορικά με την επίσκεψη του Ντέιβιντ Χάρις, Διευθυντή της "American Jewish Committee", μιας σημαντικότητας εβραϊκής οργάνωσης στην Αμερική, στην Ελλάδα και την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

"Συμμαχία του εβραϊκού με το ελληνοαμερικανικό λόμπι"
"Τα Νέα" 26.8.2010
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4590941

Συμμαχία του εβραϊκού με το ελληνοαμερικανικό λόμπι ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ συνεργασίας του ελληνοαμερικανικού και του αμερικανοεβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ, καθώς και της εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ συζήτησαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ντέιβιντ Χάρις, επικεφαλής μιας από τις σημαντικότερες εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ, της Αmerican Jewish Committee (ΑJC). Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ντ. Χάρις συζητήθηκαν τρόποι για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο λόμπι σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Την επιθυμία αυτή εξέφρασε, άλλωστε, και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ωστόσο ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν προγραμματισμένη πριν από την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα. Ηδη έχει πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον μια συνάντηση ισχυρών παραγόντων των δύο λόμπι με στόχο την προώθηση της συνεργασίας τους. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες ήταν τόσο ο πρόεδρος της ΑJC όσο και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ. Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να έχει ο Γ. Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι ο Ντ. Χάρις προηγουμένως είχε περάσει από τη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Απόδημων Κυπρίων. «Μέσω της σύσφιγξης των σχέσεών μας με το Ισραήλ, θα μπορούσε να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για να αλλάξουμε την πάγια πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό», δήλωσε χθες από τη Λευκωσία ο Φ. Κρίστοφερ.
*Η συμμαχία της Διασποράς: Στην φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού (www.papandreou.gr) διακρίνουμε από αριστερά προς δεξία τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Άντι Άθενς, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣ) που εκροσωπεί τους Έλληνες Εβραίους στο θρήσκευμα, κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Διευθυντή της American Jewish Committee, κ. Ντέιβιντ Χάρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου