Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οργανώσεις σύνδεσμοι της Χαμάς πίσω από τον Στολίσκο






Από την Δεξιά ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα "Arutz Sheva" δημοσιεύουμε μετάφραση άρθρου που αποκαλύπτει τους δεσμούς μεταξύ της Χαμάς και των οργανώσεων που χρηματοδοτούν τον τελευταίο στολίσκο για την Γάζα.


«Arutz Sheva»

3 Ιουλίου 2011

«Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις: Ο στολίσκος και η Χαμάς έχουν την ίδια χρηματοδότηση
».

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145361


Ενώ οι διοργανωτές του στολίσκου της Γάζας ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία και πως ο μοναδικός τους σκοπός στην υποστήριξη του στολίσκου είναι να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ, οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ανακάλυψαν στοιχεία που δείχνουν πως οι διοργανωτές του στολίσκου δέχτηκαν σημαντικά ποσά χρηματοδότησης από μια οργάνωση που υποστηρίζει τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο στολίσκος χρηματοδοτείται συνολικά από τρία Ισλαμικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Από την Φιλανθρωπική Συμμαχία (Charity Coalition) η οποία χρηματοδοτεί απευθείας τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Χρηματοδότηση επίσης προσφέρει η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας (European Campaign to End the Siege ECESG), μια οργάνωση-ομπρέλα που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει περισσότερες από τριάντα οργανώσεις με έδρα την Ευρώπη οι οποίες υποστηρίζουν ανοικτά την Χαμάς. Οι περισσότερες από τις οργανώσεις – που ιδρύθηκαν ως παραρτήματα των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Ευρώπη – συμμετέχουν στον στολίσκο για τη Γάζα του 2011. Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανακάλυψαν πως ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις-ομπρέλα χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς στη Γάζα.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας του τερματισμού της πολιορκίας (ECESG), Δρ. Αραφάτ Μάντι Μαχμούντ Σούκρι, είναι και Πρόεδρος του Παλαιστινιακού Κέντρου Επιστροφής (Palestinian Return Center), το οποίο εργάζεται υπέρ της μαζικής εγκατάστασης σε όλο το Ισραήλ των απογόνων των Αράβων που έφυγαν από το Ισραήλ το 1948, έτσι ώστε να καταστραφεί η Εβραϊκή πλειονότητα της χώρας, ενώ υποστηρίζει επίσης τρομοκρατικές ενέργειες εκφοβισμού των Εβραίων, ώστε να φύγουν από τη χώρα. Λόγω του απροκάλυπτων δεσμών της οργάνωσης αυτής με την Χαμάς, ανακηρύχθηκε παράνομη στο Ισραήλ.

Εκτός από την ECESG, η οργάνωση «Δικαιώματα για όλους» (Droit Pour Tous), με έδρα την Ελβετία, και η ABSPP, με έδρα την Ιταλία, είναι ανοικτά και στενά εμπλεκόμενες σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Χαμάς, καθώς και σε προσπάθειες παράνομης παραβίασης της επιβολής του νόμιμου ναυτικού αποκλεισμού στη Γάζα. Η Droit Pour Tous έχει μεταξύ άλλων ζητήσει την σύλληψη του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες όταν εκείνος επισκέφτηκε την Ελβετία τον Μάρτιο με την πρόφαση ότι κατηγορείται για «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και έχει επίσης χρηματοδοτήσει αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου της Ελβετίας, τα οποία ταξιδεύουν σε ένα από τα πλοία του στολίσκου.

Μια έφοδος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στα γραφεία της Χαμάς πριν αρκετά χρόνια σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής έφερε στο φως γράμματα, σημειώματα, έγγραφα τραπεζών, αποδείξεις και άλλα στοιχεία που δείχνουν την οικονομική υποστήριξη της ABSPP προς τις οργανώσεις-βιτρίνα της Χαμάς στην Ιταλία. Η χρηματοδότηση δινόταν σε μηνιαίες δόσεις σε οικογένειες βομβιστών αυτοκτονίας, σε φυλακισμένους και σε τρομοκράτες της Χαμάς ως μέσο επιβράβευσής τους για τις τρομοκρατικές τους ενέργειες καθώς και ως πρόγραμμα «κοινωνικής ασφάλειας» προς τις οικογένειες.




*Στην φωτογραφία από την εφημερίδα "Πριν" διακρίνουμε τον Βαγγέλη Πισσία τον επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας του στολίσκου σε θερμό εναγκαλιασμό με τον Πρωθυπουργό της Χαμάς κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου