Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εβραίκες Οργανώσεις Αμερικής: Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα

Το «ΑΙΤ» παραθέτει μετάφραση επιστολής που έστειλε ο Εβραϊκός Σύνδεσμος της Βορείου Αμερικής (JFNA), μία οργάνωση ομπρέλα που εκπροσωπεί 157 εβραϊκούς συνδέσμους στους Πρέσβεις της Ελλάδος στις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για την υποστήριξη της Ελλάδας στο θέμα του στολίσκου.

http://www.scribd.com/doc/59243430/JFNA-to-Greek-Ambassadors#source:facebook

Αγαπητοί Πρέσβεις, κκ. Κασκαρέλη και Μητσιάλη,

Ως ηγέτες 157 Εβραιών συνδέσμων και περισσότερων από 300 ανεξάρτητων κοινοτήτων σε όλη την Βόρεια Αμερική, επιθυμούμε να εκφράσουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειες της κυβέρνησης σας να εμποδίσει τον απόπλου σκαφών από τα λιμάνια της χώρας σας προς την Γάζα σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον νόμιμο ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Όμως γνωρίζετε, το Κράτος του Ισραήλ έχει επιβάλλει αυτόν τον αποκλεισμό ο οποίος είναι νόμιμος σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, επειδή η Χαμάς που κυβερνά τον λαό της Γάζας βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ. Το Κράτος του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να επιβάλλει αυτόν τον αποκλεισμό για να εγγυηθεί την ασφάλεια και προστασία των ανθρώπων του. Το Κράτος του Ισραήλ έχει δεσμευθεί τελείως στο να εγγυηθεί ότι ο λαός της Γάζας έχει πρόσβαση σε ανθρωπιστικά αγαθά μέσω των χερσαίων περασμάτων καθώς πάνω από 6.000 τόνοι τροφίμων, καυσίμων, εμπορευμάτων και οικοδομικών υλικών περνούν μέσα στην Γάζα κάθε μέρα.

Προσβλέπουμε στο να φέρουμε την ισχυρή ηγεσία μας στην Ελλάδα αυτόν τον Σεπτέμβριο πριν επισκεφθούμε το Ισραήλ καθώς η φιλία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ συνεχίζει να ενισχύεται.

Παρακαλώ να γνωρίζετε ότι η Αμερικανο- Εβραϊκή Κοινότητα στέκεται δίπλα σας και εκτιμά τις ενέργειες της Κυβέρνησής σας για την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων ναυσιπλοΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου