Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Οι Κύριες Αμερικανο -Εβραικές Οργανώσεις επαινούν την Ελλάδα


Παραθέτουμε άρθρο της αγγλόφωνης ισραηλινής εφημερίδας "Jerusalem Post" που αναφέρει ότι ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου των Κύριων Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων επαίνεσαν την Ελλάδα για την απόφαση της να σταματήσει τον στολίσκο για την Γάζα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο των Κύριων Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων εκπροσωπεί εκατό και πλέον Εβραϊκές οργανώσεις της Αμερικής και είχε επισκεφθεί πριν μερικούς μήνες στην Ελλάδα.


"Εβραϊκός Οργανισμός επαινεί την Ελλάδα για την πολιτική της σε ότι αφορά στον στολίσκο"
“Jerusalem Post” 4/7/2011


του Gil Shefler
http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=227864

Το Συνέδριο των Προέδρων των κύριων Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων την Κυριακή επαίνεσε την Ελλάδα για την απόφασή της να εμποδίσει τον στολίσκο από το να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να αποπλεύσει στην διοικούμενη από την Χαμάς, Λωρίδα της Γάζας.

Το Εβραϊκό λόμπι παρότρυνε την Αθήνα να συνεχίσει να παρακολουθεί τα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο σκοπός των οποίων ήταν να λάβουν μέρος στον στολίσκο. «Εκφράζουμε την αμέριστη μας υποστήριξη και εκτίμηση στην Κυβέρνηση της Ελλάδας η οποία προέβη αποφασιστικά στην κατάλληλη δράση σύννομη με Διεθνές Δίκαιο ώστε να εμποδίσει τον συγκρουσιακό στολίσκο από το να αποπλεύσει από τα Ελληνικά λιμάνια» δήλωσε ο Πρόεδρος Ρίτσαρντ Στόουν και ο Μάλκομ Χόνλεϊν, Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου των Προέδρων των Κύριων Αμερικανικών Οργανώσεων.

Αναφέρεται ότι: "Η αποφασιστικότητα που υπέδειξαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ανακοίνωσε την απαγόρευση, να σταματήσουν αυτή την «εμπρηστική» πρόκληση προς τον νόμιμο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ, αποτελεί παράδειγμα ισχυρής ηθικής και πολιτικής ηγεσίας για την παγκόσμια κοινότητα. Αντανακλά επίσης τις θεμελιώδεις κοινές αρχές που έχουν η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου