Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Οι Αετοί του Αιγαίου" σε συμμαχία με τα "Λιοντάρια της Ιουδαίας"

Από την νέα ειδησεογραφική ιστοσελίδα "newscode.gr" αναδημοσιεύουμε το εξής άρθρο για τις κοινές στρατιωτικής ασκήσεις έρευνας και διάσωσης Ελλάδας - Ισραήλ που πραγματοποιήθηκαν στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τα αποτελέσματα των ασκήσεων ήταν άριστα και οι δύο πλευρές έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
"Οταν οι “Αετοί του Αιγαίου” συμμάχησαν με τα “Λιοντάρια της Ιουδαίας”
"newscode.gr" 18/10/2010
Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η άσκηση CSAR (Combat Search And Rescue) μεταξύ των ελληνικών και ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που έλαβε χώρα στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Σκοπός των ασκήσεων έρευνας και διάσωσης μάχης ήταν το εμπλεκόμενο προσωπικό να φέρει πίσω όποιο πλήρωμα βρέθηκε σε κίνδυνο γρήγορα και με τη μέγιστη ασφάλεια.
Η άσκηση διεξήχθη από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου στη βόρεια, δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, καθώς και στο Ιόνιο πέλαγος σε 24ωρη βάση, με τις κατευθύνσεις και οδηγίες του ΑΤΑ και του ΓΕΑ και με την αμέριστη υποστήριξη της 117 Πτέρυγας Μάχης. Την ευθύνη της οργάνωσης της άσκησης είχε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.
Σημαντικό είναι όμως πως σε αυτή την άσκηση, πέρα τη συμμετοχή ισραηλινών ελικοπτέρων AH-64D Longbow και UH-70 και ελληνικών ΑΗ-64A/D και Super Puma, συμμετείχαν ελληνικά μαχητικά-από την Σχολή Οπλων Τακτικής,-που εκτέλεσαν επιχειρήσεις προσβολής αεροδρομίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newscode, η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Ισραήλ τον ερχόμενο Μάρτιο με μια μοίρα μαχητικών, για να εκτελέσει ασκήσεις SEAD (Suppression of Enemy Air Defenses/Καταστολή Εχθρικής Αεράμυνας), μαζί με τους ισραηλινούς συναδέλφους τους, που θεωρούνται οι εμπειρότεροι στον κόσμο σε επιχειρήσεις αυτού του τύπου.
Συμμετέχοντες δυνάμεις:
Ισραήλ
- Τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64D Apache, της μοίρας 113 της σμηναρχίας «Σφήκα» που εδρεύει στην αεροπορική βάση Ραμόν.- Τρία ελικόπτερα μεταφορών UH-60 / S-70, δύο από τα οποία ανήκουν στην 123 μοίρα της σμηναρχίας «Νότιες Καμπάνες» που εδρεύει στην αεροπορική βάση Χατζερίμ και ένα της 124 μοίρας της σμηναρχίας «Κινούμενα σπαθιά» που εδρεύει στην αεροπορική βάση στο Παλματσίμ.
Ελλάδα
- Ένα AS 332 “Super Puma” της 384 μοίρας που εδρεύει στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.- Δύο ΑΗ-64A Apache από την πρώτη ταξιαρχία ελικοπτέρων αεροπορίας στρατού, που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο του Βόλου.- Εξι μαχητικά αεροσκάφη προερχόμενα από το Σχολείο Οπλων Τακτικής της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στην Ανδραβίδα. Συμμετείχαν μαχητικά F-4E/AUP, F-16C Block 30, F-16D Block 52 plus, Mirage 2000-5 και Mirage 2000EGM.- Ένα αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς SHORAD/Crotale
*Στην φωτογραφία από το "newscode.gr" διακρίνουμε ελικόπτερα που συμμετείχαν στην άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου