Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Διάσταση στις σχέσεις ΜΙΤ - Μοσάντ

Από την ιστοσελίδα "http://www.strategyreport.gr/" αναδημοσιεύουμε το εξής άρθρο που αναφέρεται σε άρθρο της τουρκικής εφημερίδας "Sabah" σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν διακόψει την συνεργασία τους. Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνoνται και από δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο.

"Διάσταση στις σχέσεις ΜΙΤ - Μοσάντ" (27.10.2010)

Με τίτλο « Turkey’s Intel severs ties with Mossad” η ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου UPI από την Άγκυρα υπογραμμίζει ότι το «κατεστημένο» των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας έχει διακόψει κάθε επαφή και ανταλλαγή πληροφοριών με την ισραηλινή Mossad, παρά το γεγονός ότι επί χρόνια είχαν στενότατες σχέσεις και συνεργασία. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε τελευταίο σχετικό ρεπορτάζ της τούρκικης εφημερίδας Sabah ενώ από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το θέμα.
Και προστίθεται ότι οι τεταμένες – μετά την περυσινή ισραηλινή επίθεση στην λωρίδα της Γάζας – διμερείς σχέσεις έφτασαν στα όρια τους μετά την επίθεση του Ισραήλ στην διεθνή ομάδα που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους παλαιστίνιους της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 7 Tούρκων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου