Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Τα Βραβεία Ανέντιμης δημοσιογραφίας για το Ισραήλ

Από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν αναδημοσιεύουμε το άρθρο του με τα "Βραβεία Ανεντιμής Ελληνικής Δημοσιογραφίας" για το Ισραήλ που απονέμεται σε κάποιος δημοσιογράφους που διέπρεψαν με την εμπάθεια και παραπληροφόρηση σε άρθρα και ρεπορτάζ τους για θέματα που αφορούν στους Εβραίους και το Ισραήλ.

"Τα Βραβεία Ανέντιμης Ελληνικής Δημοσιογραφίας 2010."

Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 10:56
3.1.2011


Ζαν Κοέν


http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=1545:-2010&catid=36:social-political&Itemid=61


Από το 2009 η σελίδα καθιέρωσε τα βραβεία ανέντιμης δημοσιογραφίας «Η Χρυσή Πατάτα».
Τα βραβεία αυτά η σελίδα τα απονέμει σε ρεπορτάζ, άρθρα, σχόλια, και ειδήσεις που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ με τρόπο είτε παραπλανητικό, είτε ψεύτικο, είτε προκατειλημμένο σχετικά με το Ισραήλ, την Αραβό-Ισραηλινή διαμάχη και τον αντισημιτισμό , και που σκοπό είχαν μόνο την δαιμονοποίηση του Ισραήλ και των Εβραίων.
Δυστυχώς και φέτος δεν έλειψαν τέτοιου είδους κρούσματα.


Πατάτα Δημοσιογραφικής παραπληροφόρησης:


Φέτος το βραβείο μας το μοιράζονται δύο γνωστοί για τις δήθεν «προοδευτικές» τους ιδέες, αλλά στην ουσία ολοκληρωτικές καθότι αριστεροί παλαιάς κοπής, οι κύριοι Γιώργος Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ (ήταν και πέρσι στη λίστα μας Τα Βραβεία Ανέντιμης Ελληνικής Δημοσιογραφίας. ) και ο γνωστός και έτερος «προοδευτικός» Στάθης της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.
Όπως δείχνουν και τα δύο άρθρα και οι δύο είδαν μυστικές υπηρεσίες CIA, Intelligence, Mossad και άλλα τέτοια ευτράπελα στο διπλό κάψιμο της συναγωγής των Χανίων, και φυσικά προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδα.!!!
Το γεγονός ότι τελικά ούτε οι Αμερικάνοι δούλευαν στη βάση αλλά ούτε και οι Άγγλοι και ότι είχαν Έλληνα συνεργό είναι μάλλον ψηλά γράμματα για τους δύο αυτούς δημοσιογράφους.
Τέλος, όταν οι εμπρηστές αθωωθήκαν ελλείψει στοιχείων(!) και οι δύο ποίησαν την νήσαν, κοινώς κάναν την πάπια.
Το φιάσκο του «αντισημιτισμού»Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ«EΘΝΟΣ» 25/1http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9758884
Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!
Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.
Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!
Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;
Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!
Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό... «τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν.
ΥΠΟΨΙΕΣΠροβοκάτσια ξένων υπηρεσιών;Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των δραστών εγείρει ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί από τις βάσεις πυρπόλησαν δύο φορές τη συναγωγή λόγω προσωπικής πολιτικής εμπάθειας εναντίον των Εβραίων ή έδρασαν κατόπιν εντολών μυστικών υπηρεσιών των χωρών τους; Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με τυχαίες πράξεις αντισημιτικού κρετινισμού τεσσάρων ανεγκέφαλων Αμερικανών και Βρετανών ή με πολιτική προβοκάτσια ξένων πρακτόρων με στόχο τη δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε μια φάση που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και επομένως έχει ανάγκη τις ξένες τράπεζες;
Ακολουθεί το άρθρο του Στάθη ο οποίος μάλιστα εκτός των άλλων στην προσπάθεια του να βρει και άλλα στοιχεία να τεκμηριώσει τη θεωρεία της συνομωσίας επικαλείται «συνάδελφο δημοσιογράφο» και «φίλο αναγνώστη» ποιος άραγε να είναι ο «συνάδελφος δημοσιογράφος» με τις ίδιες θεωρίες;
Το άρθρο του Στάθη.


Βραβείο παραπληροφόρησης:


Πράκτορες αυτοί που κάψαν τα χανιά προβοκάτορες ΘΟΥ ΒΟΥ...Ελευθεροτυπία 26.1.10Στάθης http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=124650
Ψύλλο στ' άχερα βρίσκουν απ' τους δορυφόρους τους (με τη νέα τεχνολογία), απ' τους σπιούνους τους (με την παλιά τεχνολογία) και με τη βοήθεια του Θεού (χωρίς καμμιά τεχνολογία) οι Αμερικανοί.Μόνον τον Μπιν Λάντεν δεν μπορούν να βρουν.Μήπως στην πραγματικότητα είναι ο ερίφης Καλβινιστής, ζει στο Αϊντάχο και γράφει τον επόμενο κύκλο του LOST;...
Αφού έγραψε για την επαίσχυντη πυρπόληση της Συναγωγής στα Χανιά τις προάλλες η στήλη, λάβαμε δύο τηλεφωνήματα (ένα από συνάδελφο δημοσιογράφο κι ένα από φίλον αναγνώστη) που προσπαθούσαν να μας επιστήσουν την προσοχή στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας.
Σχεδόν η στήλη τους αποπήρε (πάντα με τον ευγενικό τρόπο της θείας Φωτούλας): «πάλι συνωμοσιολογίες; πάλι οι κακοί ξένοι που θέλουν το κακό μας;».
Πλην όμως, φευ, είχαν δίκιο! Οπως απεκαλύφθη, οι ένοχοι των δύο εμπρησμών είναι δύο Βρετανοί απ' τη βάση του ΝΑΤΟ (ήδη έχουν συλληφθεί), δύο Αμερικανοί απ' τη βάση των ΗΠΑ (ήδη αναζητούνται, δεν γνωρίζω κι αν -τολμάμε να- καταζητούνται) καθώς και ο συνήθης σε αυτές τις περιπτώσεις δωσίλογος, εθνικόφρων γραισκύλος Ελληνας, όστις τυγχάνει κι αυτός εξωτερικός συνεργάτης στη ΝΑΤΟϊκή βάση.
Κάζο περιωπής!
Να τραβάει τα μαλλιά τής CIA η Μοσάντ και τούμπαλιν.
Οπως γράφει το «ΠΡΙΝ» κι άλλες εφημερίδες, οι προβοκάτορες εμπρηστές κατεγράφησαν από τις κάμερες των καταστημάτων γύρω απ' τη Συναγωγή (σε αυτήν την περίπτωση ο Μεγάλος Αδελφός έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του).
Εννοείται ότι στο μεταξύ το Σταίητ Ντηπάρτμεντ είχε προλάβει να εκδώσει αμέσως ανακοίνωση εναντίον της... «αντισημιτικής Ελλάδος» (τουριστική οδηγία), ενώ στη «Γουώλ Στρητ Τζέρναλ» είχε ήδη στο τσακ μπαμ δημοσιευθεί άρθρο με τίτλο «Η ντροπή (σ.σ.: κι άλλη;) της σύγχρονης Ελλάδας».
Ο συγγραφέας του άρθρου (όπως άλλωστε και οι καθ' ημάς καραγκιόζηδες που ψωμίζονται συκοφαντώντας για αντισημιτισμό όποιον κριτικάρει τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και ειρήνης) δεν έχασε την
ευκαιρία -διότι αυτό είναι το ζητούμενο- να ψέξει αυτό ακριβώς: τη σύγκριση των ισραηλινών πρακτικών με το ναζιστικό προηγούμενο, σύγκριση που στην Ελλάδα έχει πάρει, κατά τον αρθρογράφο, ιδιαίτερες διαστάσεις.
Κάνει λάθος ο καλός αυτός άνθρωπος! Σε όλον τον κόσμο πια, και στην Ευρώπη, και στις ίδιες τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους μάλιστα και πολλοί γενναίοι Εβραίοι συγκρίνουν ευθέως τις φασιστικές πρακτικές του Ισραήλ με τις ανάλογες ναζιστικές.
Πολλοί πια αντιλαμβάνονται τη Γάζα ως ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, πολλοί φρίττουν με το Τείχος στη Δυτική Οχθη, πολλοί δεν ανέχονται πλέον την αργή, ενίοτε γρήγορη και πάντως συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Οι συνήθεις κατηγορίες για αντισημιτισμό πέφτουν πλέον στο κενό. Είναι χιλιάδες πια οι γελοιογραφίες, τα άρθρα, οι αναλύσεις σε όλον τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό Τύπο που συγκρίνουν τις ισραηλινές πολιτικές με τις ναζιστικές. Οχι πλέον μόνον οι αντιφασίστες ή οι αντισιωνιστές, αλλά εκατομμύρια δημοκρατικοί πολίτες έχουν αντιληφθεί και βλέπουν στο κράτος του Ισραήλ τον διεθνή τραμπούκο που απειλεί με πόλεμο όποιον γουστάρει, που εξαπολύει πολέμους (μάλιστα... προληπτικούς) όποτε γουστάρει,
ένα κράτος που, εν τέλει, προσβάλλει βαθειά κι ατιμάζει την ιστορία των ίδιων των Εβραίων -τα πογκρόμ που έχουν υποστεί, το ίδιο το Ολοκαύτωμα.
Ναι! όσον οι Ισραηλινοί θα φέρονται σαν ναζί, πολλοί, όλο και πιο πολλοί, θα τους συγκρίνουμε με τους χιτλερικούς, τα σύμβολά τους, τον αγκυλωτό σταυρό -με ό,τι δηλαδή τους ενοχλεί περισσότερο.
Οταν προ εικοσαετίας περίπου εμφανίσθηκαν οι πρώτες τέτοιες συγκρίσεις (κυρίως με σκίτσα) το κάναμε για να σοκάρουμε -με δέος και τρόμο- για να αφυπνίσουμε, έστω διά της υπερβολής.
Τώρα πια η σύγκριση αυτή γίνεται με (ανήμπορη) οργή, απερίγραπτη αποστροφή κι ελάχιστες ελπίδες. Ισως αυτή η σύγκριση να 'χει πλέον ξεπεραστεί απ' τα πράγματα. Και ναζί να τους λες πια, οι Ισραηλινοί δεν καταλαβαίνουν...
... όπως ούτε οι ναζί καταλάβαιναν.
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 25.Ι.2010
' );
//-->\n
stathis@enet.gr
' );
//-->

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση.

Πατάτα Παραπλ απονανιτικού Τίτλου.


Απονέμεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για την είδηση της 20.1.2010, όπου μία σύγκρουση ρουτίνας έγινε «ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ». Ο μέσος άνθρωπος καταλαβαίνει τον όρο αιματηρές συγκρούσεις ότι εμπλέκονται πολύς κόσμος και το αίμα ρέει..
Αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της ΓάζαςΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΙΑ 20.2.2010http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=134148
Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, σήμερα Σάββατο στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με ανακοίνωση των παλαιστινιακών υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.
Ο ένας από τους δύο τραυματίες βρίσκεται σε "σοβαρή κατάσταση", διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.
Σύμφωνα με μάρτυρες, η ανταλλαγή πυρών συνέβη στα ανατολικά της πόλης Χαν Γιουνίς.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία.


Πρώτο βραβείο Χρυσή Πατάτα Ανέντιμης Δημοσιογραφίας


Απονέμεταιστις ειδήσεις των 20:00 του ΑΝΤ1 και τον εκφωνητή Γιάννη Παπαδόπουλο.
Στην προσπάθεια του να κατηγορήσει όσο περισσότερο μπορούσε το Ισραήλ για το επεισόδιο του Τουρκικού πλοίου Maviv Maramara ο εκφωνητής λέει ότι «αυτό που θα δείτε είναι βίντεο προπαγάνδα του Ισραηλινού στρατού». Ο εκφωνητής προσπαθούσε να περάσει ότι οι ισραηλινοί επιτέθηκαν χωρίς οι Τούρκοι να τους έχουν επιτεθεί.
Το γεγονός ότι το βίντεο είναι από το ίδιο το Τουρκικό πλοίο όχι μόνο δεν αναφέρετε αλλά το αντίθετο αναφέρετε ότι είναι προπαγάνδα του Ισραήλ.
Μάλιστα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ο εκφωνητής προσπαθεί να διαψεύσει ότι έγινε επίθεση εναντίον των ισραηλινών ενώ παράλληλα μας δείχνει του Τούρκους να πετάνε ισραηλινό στρατιώτη από το ένα κατάστρωμα στο άλλο.
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι νόμιζε η συντακτική ομάδα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι η εκπομπή θα μεταδιδόταν στον οίκο τυφλών!!!!
Καλό 2011

*Στην φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Ζάν Κοέν διακρίνουμε το "Βραβείο της Χρυσής Πατάτας" που απένειμε ο ίδιος σε Έλληνες δημοσιογράφους που διέπρεψαν στην παραπληροφόρηση για το Ισραήλ και τους Εβραίους το 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου