Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι Ισραηλινοί τουρίστες απορρίπτουν την Τουρκία και επιλέγουν Ελλάδα

Δημοσιεύουμε μετάφραση άρθρου από την ισραηλινή ιστοσελίδα "ynetnews" που αναφέρεται στο γεγονός ότι μεγάλος μέρος των Ισραηλινών τουριστών που παλιά πήγαιναν στην Τουρκία για τις διακοπές τους, τώρα έχουν στραφεί στην Ελλάδα μετά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ.

«Ξεχάστε την Τουρκία: Οι Ισραηλινοί ανακαλύπτουν την Ελλάδα»

Οι Ισραηλινοί απορρίπτουν την Τουρκία. Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί πηγαίνουν στην Ελλάδα για διακοπές με την Ρόδο, την Κρήτη και την Κω να είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί.

Του Danny Sadeh

"Ynetnews" (10.7.2010)

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3960684,00.html

Όχι στην Τουρκία, ναι στην Ελλάδα. Ανεπίσημα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τουριστικούς πράκτορες δείχνουν ότι τα ελληνικά νησιά είχαν μεγάλη επιτυχία με τους Ισραηλινούς κατά την διάρκεια των διακοπών και αντικατέστησαν την Τουρκία ως τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Υπολογίζεται ότι 300.000 Ισραηλινοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό για τις διακοπές τους και περίπου 50.000 εξ αυτών επέλεξαν την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Ρόδος και η Κρήτη που είδαν μια αύξηση της τάξεως του 60% στον αριθμό των Ισραηλινών τουριστών τον Σεπτέμβριο.

«Μετά από χρόνια, επειδή θεωρούντο πολύ ακριβές σε σχέση με τα τουριστικά ξενοδοχεία της Τουρκίας, η Ρόδος και η Κρήτη έχουν γίνει περιζήτητες», είπε ένας τουριστικός πράκτορας στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth. «Οι Έλληνες από την πλευρά τους, προσπαθούν να είναι εξυπηρετικοί κόβοντας τις τιμές και παρέχοντας στους Ισραηλινούς αυτό που επιθυμούν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή πακέτα που περιλαμβάνουν τα πάντα».

Οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν ότι υπάρχει σχεδόν μια αύξηση κατά 500% των κρατήσεων Ισραηλινών στη Κω και μια αύξηση κατά 250% στα ταξίδια στη Θεσσαλονίκη την περίοδο των διακοπών.

Ο Yossi Petal, διευθυντής του Ισραηλινού Συνδέσμου Ταξιδιών, είπε ότι «ο κόσμος έχει ξεπεράσει γρήγορα την Τουρκία και έχει βρει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Οι Ισραηλινοί έχουν διασκορπιστεί σε πολλούς προορισμούς αλλά χωρίς αμφιβολία, οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι η Ελλάδα και η Κύπρος».

Άλλα μέρη που έχουν επωφεληθεί οικονομικά από το μποϊκοτάζ εναντίον της Τουρκίας την περίοδο των διακοπών είναι το Μπουργκάς στη Βουλγαρία, η Βαρκελώνη, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα η Νέα Υόρκη.

Σε ότι αφορά την Τουρκία, σημειώθηκε μείωση κατά 90% των Ισραηλινών τουριστών τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2009.

*Στην φωτογραφία διακρίνουμε την παραλία στο κέντρο της Ρόδου, η οποία είναι μια από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Ισραηλινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου