Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τουρισμός: Ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο η Ελληνο-Ισραηλινή συνεργασία

Από την "Ημερησία," το "ΑΙΤ" αναδημοσιεύει άρθρο για την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Τουρισμού στην Ελλάδα.

"Κοινό Υπουργικό Ελλάδας - Ισραήλ για τον τουρισμό" Η ενίσχυση των τουριστικών δεσμών των δύο χωρών θεωρείται δεδομένη, μετά και την περυσινή εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων Ισραηλινών κατά 57% Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδας και Ισραήλ με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Ιερουσαλήμ, όπου και θα συνεδριάσει η κοινή επιτροπή για τον Τουρισμό.


"Ημερησία" 12.4.2011


Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών δεσμών των δύο χωρών θεωρείται δεδομένη μετά και την περσινή χρονιά όπου οι αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το 2009. Kρουαζιέρα Περί τους 50.000 Ισραηλινούς επέλεξαν να επισκεφθούν πέρυσι την Ελλάδα με κρουαζιέρα. Επίσης, τον Ιανουάριο φέτος σημειώθηκε μέση αύξηση 18% και το Φεβρουάριο 33%. Στο πλαίσιο της σύσφιγξης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών εντάσσεται και η επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ Σταζ Μισέζνικοφ, ο οποίος υπέγραψε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι οι δύο χώρες θα υποστηρίξουν την αεροπορική σύνδεση Τελ Αβίβ - Θεσσαλονίκης, θα ενθαρρύνουν τις αρμόδιες αρχές και τους ιδιώτες για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, θα δημιουργήσουν θρησκευτικού ενδιαφέροντος διαδρομές και θα διευκολύνουν τους τουριστικούς πράκτορες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε διάφορες μορφές τουρισμού που παρουσιάζουν αμοιβαία ζήτηση και ενδιαφέρον. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και η συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού. Επίσης, αποφασίσθηκε η δημιουργία κοινών ταξιδιωτικών πακέτων ανάμεσα σε επαγγελματίες των δύο χωρών που θα απευθύνονται σε αγορές όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Ιαπωνία. Παράλληλα, αποφασίστηκε στενή συνεργασία ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται και στις δυο χώρες. Μάλιστα, στο πλαίσιο των εθνικών νομοθεσιών συμφωνήθηκε η ενθάρρυνση και διευκόλυνση των επιχειρηματιών από τις δυο χώρες, ώστε να προχωρήσουν σε κοινές επενδυτικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού. Δέσμευση Οι δυο υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία της 4ης ελληνο-ισραηλινής Κοινής Επιτροπής για την Τουριστική Συνεργασία, η συνεδρίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι από τις 15 Μαρτίου η αεροπορική εταιρεία Flying Carpet πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα αυξηθούν από το Εβραϊκό Πάσχα. Επίσης από το Πάσχα ξεκινούν οι πτήσεις προς την Ρόδο και την Κρήτη και από τον Ιούνιο προς Κω, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Μύκονο και πολύ πιθανόν και Σκιάθο.


*Στην φωτογραφία από το "traveltimes.gr", διακρίνουμε τον Υπουργό Τουρισμό του Ισραήλ, κ. Stas Misehnikov (τρίτος από αριστερά) μαζί με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο. Στην φωτογραφία επίσης (πρώτος αριστερά) διακρίνεται και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Άριε Μέκελ.

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που θα ενδιαφερθούν και κάποιοι άνθρωποι σε αυτό το επίπεδο.
    Σε άλλο άρθρο, είναι ικανοί να σε αφοπλίσουν, σε άλλο ζήτημα να σε συγκινήσουν (εκφραστικά).
    Μακάρι να μπορέσουν να μας προσκαλέσουν κι αυτοί σε μία ακόμα πιό περίλαμπρη -και όχι μόνο από καιρό- πέριξ του ναού του Σολομώντος, συνοικία, διαδρομή, ευχαρίστηση ή ό,τι,τι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή