Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το Ιράν καλλιεργεί συστηματικά τον αντισημιτισμό




ΙΡΑΝ: ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ένα σημαντικό θέμα που δεν έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ είναι η συστηματική καλλιέργεια του αντισημιτισμού και της αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος από το ακραίο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης. Πέρα από τις επανειλημμένες δηλώσεις του Πρόεδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ που έχει αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα, είναι σαφές ότι το Ιρανικό καθεστώς καλλιεργεί αντιλήψεις τύπου Αχμαντινετζάντ σε πρακτορεία και ιστοσελίδες του. Σε ειδική έρευνα, αποσπάσματα της οποίας εμείς παρουσιάζουμε σε ελληνική μετάφραση στο «Αθήνα Ιερουσαλήμ Τώρα», το «MEMRI” (Middle East Media Research Institute) (Ινστιτούτο για την Έρευνα των ΜΜΕ στη Μέση Ανατολή) μας δείχνει πώς το καθεστώς του Ιράν καλλιεργεί τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος στα επίσημα πρακτορεία και σε ιστοσελίδες του.

Όπως αποκαλύπτει το MEMRI, στην ημιεπίσημη ιστοσελίδα του Ιρανικού καθεστώτος που φέρει την επωνυμία «Εταιρεία Ερευνών για τον Αδόλφο Χίτλερ» (Adolf Hitler Research Society) γίνεται μια εκτενής παρουσίαση του Ναζισμού και μια χονδροειδής προσπάθεια να αμφισβητηθεί το Ολοκαύτωμα. Επιπλέον, στο επίσημο πρακτορείο Mehr παρουσιάζονται εκτενώς οι απόψεις του Ρομπέρ Φορισόν, γνωστού ψυχωτικού Γάλλου αρνητή του Ολοκαυτώματος ο οποίος στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι το ημερολόγιο της γνωστής Άννας Φράνκ αποτελεί πλαστογραφία. Μάλιστα το 2006, ο Φορισόν συμμετείχε και σε συνέδριο για την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ιράν στην Τεχεράνη όπου μεταξύ των επίτιμων καλεσμένων ήταν και ο Ντέιβιντ Ντούκ, ο τότε Αρχηγός της Κου Κλουξ Κλάν. (σημείωμα ΑΙΤ: δηλαδή όλα τα «καλά παιδιά» μαζί)

Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Φορισμόν εξυμνεί και τον ρόλο του Προέδρου Αχμαντινετζάντ στην «μελέτη του Ολοκαυτώματος» δηλαδή του ίδιου Προέδρου ενός καθεστώτος που έχει πνίξει τις δημοκρατικές δυνάμεις στη χώρα του στο αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτορείο Mehr και η Χιτλερική «εταιρία ερευνών» αποφάσισαν να ανανεώσουν με υλικό τις ιστοσελίδες τους στις 26.1.2011, δηλαδή μια ημέρα πριν την Διεθνή Ημέρα Μνημόνευσης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος στις 27.1.2011

Ακολουθεί εκτενές απόσπασμα της έρευνας του MEMRI και η μετάφραση αποσπασμάτων των κειμένων της «Εταιρείας Ερευνών του Αδόλφου Χίτλερ» και του Φορισόν, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο πρακτορείο Mehr:

Η «Εταιρεία Ερευνών του Αδόλφου Χίτλερ»

Το άρθρο στην ιστοσελίδα της Ιρανικής «Εταιρείας Ερευνών για τον Αδόλφο Χίτλερ» δήλωσε ότι το Ισραήλ και η Δύση διαδίδουν ψέματα και πλαστογραφίες για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και για την εξόντωση των Εβραίων από τους Ναζιστές. Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της η ιστοσελίδα παρουσιάζει δήθεν πλαστογραφημένες φωτογραφίες με αναλυτικές επεξηγηματικές λεζάντες.

Η κύρια ιστοσελίδα της εταιρείας περιέχει διάφορες σελίδες αφιερωμένες στο Ναζισμό, τη ζωή του Χίτλερ, την ιστορία του Τρίτου Ράιχ και άλλα θέματα. Περιέχει και σύνδεσμο για τις άλλες ιστοσελίδες της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα (http://www.hitlernews.com/) και ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο (http://www.hitlertruth.com/). Η δεύτερη ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι τάσσεται εναντίον του ρατσισμού και ότι έχει ιστορικό χαρακτήρα και όχι πολιτικό.

Το άρθρο ξεκινά ασκώντας κριτική στη Δύση για την μνημόνευση του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου με την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Δηλώνει ότι αυτή η πρακτική δεν έχει προηγούμενο και ότι κανένα άλλο ιστορικό γεγονός δεν μνημονεύεται με αυτόν τον τρόπο. Συνεχίζει κατηγορώντας την Δύση λέγοντας ότι υπέκυψε στις πιέσεις και την προπαγάνδα των Σιωνιστών απαγορεύοντας οποιαδήποτε προσπάθεια να αμφισβητηθεί η γενικά αποδεκτή εκδοχή του Ολοκαυτώματος. Λέει ότι εξαιτίας αυτής της απαγόρευσης όποιος την αμφισβητεί απολύεται από κυβερνητικά πόστα, συλλαμβάνεται, καταδιώκεται, πληρώνει πρόστιμα ή δολοφονείται. Το άρθρο προσθέτει ότι σε αντίθεση με την Δύση, ο ισλαμικός κόσμος έχει μελετήσει εκτενώς και αντικειμενικά το Ολοκαύτωμα μακριά από την επιρροή των Σιωνιστών και ότι αυτή η έρευνα έχει οδηγήσει σε αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα. Το άρθρο συνεχίζει αμφισβητώντας τις αναφορές της Δύσης στο Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα σε σχέση με την ύπαρξη θαλάμων αεριών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Ο Φορισόν στο Πρακτορείο Mehr

Το άρθρο του Φορισόν στην ιστοσελίδα Mehr ισχυρίζεται ότι το ψέμα του Ολοκαυτώματος γίνεται σταδιακά πιο ξεκάθαρο στον κόσμο ακόμα και μεταξύ Εβραϊκών κύκλων. Ο Φόρισον δηλώνει ότι ακόμα και εκπρόσωποι των Σιωνιστών ξεφεύγουν από τον μύθο των Ολοκαυτώματος και του «Μεγάλου Ισραήλ.» Ισχυρίζεται ότι αυτοί οι δύο μύθοι, είναι το ίδιο πράγμα και ότι σύντομα θα «καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων της Ιστορίας.» Δηλώνει ότι οι Εβραίοι χρησιμοποιούν τον μύθο του Ολοκαυτώματος για να εκβιάσουν την Γερμανία τόσο πολύ που εάν έστω και ένας Γερμανός αξιωματούχος εκφράσει αμφιβολίες γι’ αυτό, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του γερμανικού κράτους

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο της Εταιρείας Ερευνών για τον Αδόλφο Χίτλερ και αποσπάσματα του άρθρου του Φορισόν το οποίο το Mehr παρουσιάσει ως «μια επισκόπηση της ιστορικής πηγής αυτού του ψέματος από την εποχή του Χίτλερ και της ναζιστικής κυβέρνησης στη Γερμανία».

Εταιρεία Ερευνών για τον Αδόλφου Χίτλερ: «Μια αναθεώρηση του Ολοκαυτώματος.»

«Στον κόσμο του Ισλάμ – από την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αλγερία στη Βόρεια Αφρική, από τις χώρες του Κόλπου μέχρι το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία, από τον Καύκασο μέχρι τα νησιά της Ινδονησίας, από το Ιράν μέχρι την κατεχόμενη Παλαιστίνη – το θέμα του Ολοκαυτώματος και η σφαγή έξι εκατομμυρίων Εβραίων σε στρατόπεδα φυλακές κατά την διάρκεια Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια μεταξύ των ανθρώπων ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Σε αντίθεση με την Δύση, όπου οι συζητήσεις για το Ολοκαύτωμα γενικά ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα και τους ισχυρισμούς των Σιωνιστών, αυτή η προσοχή και η περιέργεια είναι καθαρά επιστημονική, συνετή, ευσυνείδητη, και βασισμένη πάνω σε μεθοδικές, βασικές και σοβαρές θεωρίες και ερωτήματα.

«Λογικές και μετρημένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα μπορούν να διαλύσουν τις ασάφειες, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τα ψέματα, τα παραμύθια, και τις πλαστές, φανταστικές, και πλαστογραφημένες λεπτομέρειες και να αποκαλύψουν την αλήθεια που δεν λέγεται ή την έλλειψη πραγματικών στοιχείων για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακολουθεί μια σύνοψη των θεωριών και των ερωτημάτων σε αυτό το άρθρο.

«Ποιος ήταν το μέγεθος του Εβραϊκού πληθυσμού στην αρχή και στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Κατά την διάρκεια του πολέμου η Ναζιστική Γερμανία είχε την δυνατότητα και την δύναμη να δολοφονήσει έξι εκατομμύρια ανθρώπους σε λίγα μόλις χρόνια κτίζοντας ειδικούς «θαλάμους αεριών» και «ανθρώπινους φούρνους» στα στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου και να μετατρέψει τις σωρούς σε στάχτη σε ειδικά κρεματόρια;

«Τα γερμανικά στρατόπεδα ήταν πράγματι μέρη όπου γίνονταν σφαγές και εξόντωση ανθρώπων; Γιατί δεν αντέδρασε καμιά πλευρά σε αυτά κατά την διάρκεια του πολέμου – ιδιαίτερα οι Σύμμαχοι εάν ληφθεί υπόψη όλη η πληροφόρηση και οι πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει οι κατάσκοποί τους στην Γερμανία; Γιατί δεν υπάρχει καμιά αναφορά ή έκθεση ή πληροφορία γι’ αυτό το θέμα σε καμία αναφορά των συγγραφέων και ιστορικών της περιόδου ιδιαίτερα στα απομνημονεύματα των Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτικών, ηγετών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων;

«Γιατί πολλοί Εβραίοι που έζησαν στις περιοχές του Τρίτου Ράιχ κατά την διάρκεια του πολέμου, πολλοί εκ των οποίων ισχυρίζονται ότι πέρασαν κάποιο διάστημα σε Γερμανικά στρατόπεδα κράτησης και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης δείχνουν άγνοια γι’ αυτά τα θέματα; Γιατί θεωρείται η αμφισβήτηση ή η έρευνα για το Ολοκαύτωμα έγκλημα σε κάποιες χώρες και γιατί καταδιώκονται και συλλαμβάνονται φιλόσοφοι και ιστορικοί εάν αμφισβητήσουν ή απορρίψουν το Ολοκαύτωμα;

O ισχυρισμός του Φορισόν ότι το «Ολοκαύτωμα αποτελεί ιστορική «απάτη»

Ο Φορισόν ξεκινά το άρθρο του με τον ισχυρισμό ότι «η Γερμανία που είχε ηττηθεί» δεν είχε άλλη επιλογή από το να ενδώσει στους «κατακτητές» (δηλαδή τους Συμμάχους). Επιπλέον στην δίκη της Νυρεμβέργης και εκατοντάδες άλλες δημόσιες δίκες κατηγορήθηκε για την «διάπραξη απίστευτων βαρβαροτήτων», και οι σύμμαχοι δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν τις κατηγορίες «έστω και ένα πραγματικό αποδεικτικό έγγραφο ενώ δεν έγινε αναφορά ούτε σε κάποια τεχνική ή επιστημονική επαγγελματική έκθεση.

Ο Φορισόν γράφει ότι: «Για 60 χρόνια, οι Γερμανοί ηγέτες και οι ελίτ αυτομαστιγώνονται εθελοντικά ως η ηττημένη πλευρά. Ουσιαστικά η Γερμανία δεν είχε άλλη επιλογή διότι εάν έστω και ένας από τους ηγέτες της αμφισβητούσε το ψέμα το Ολοκαυτώματος οι κατακραυγές των Εβραίων και ο αποτροπιασμός των ΜΜΕ εναντίον αυτού του αξιωματούχου θα ήταν τόσο μεγάλα που θα οδηγούσαν τελικά σε ένα μποϊκοτάζ της Γερμανίας. Θα κατέρρεε το χρηματιστήριό της και θα υπήρχε γενική ανεργία και καταστροφή.»

Ο Φορισόν ισχυρίζεται ότι οι αναθεωρητές του Ολοκαυτώματος έχουν αποδείξει τελείως και χωρίς αμφιβολία ότι δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει εντολή του Χίτλερ για την σφαγή των Εβραίων. Ίσως να υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά όπου Γερμανοί στρατιώτες ή αξιωματικοί κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν έναν Εβραίο – άνδρα ή γυναίκα – και αυτοί καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν ή τιμωρήθηκαν με κάποια άλλο τρόπο. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι ο γερμανικόςσ – όπως και άλλοι στρατοί στον κόσμο – δεν ενήργησε χωρίς αυτοσυγκράτηση και δεν διέπραξε βαρβαρότητες εναντίον αμάχων όταν η βία ήταν στο απόγειό της – ιδιαίτερα εναντίον ελεύθερων σκοπευτών και αντιστασιακών. Όμως το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας δεν είχε καμία εντολή ή οδηγία που να σχετίζεται με την σφαγή Εβραίων, και δεν υπήρχε προϋπολογισμός, γραφείο, θεσμοί ή προσωπικότητες που έφεραν την ευθύνη για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Ο Φορισόν συνεχίσει λέγοντας ότι: «Έχει έρθει η ώρα να δοθεί ένα τέλος στο κύμα των κατηγοριών, η ρίζα των οποίων είναι ο μύθος του Ολοκαυτώματος. Στην αρχή της δεκαετίας του ’80 σημαντικοί ιστορικοί και συγγραφείς άρχισαν επιτέλους να αναγνωρίζουν την αξία των εξηγήσεων των αναθεωρητών του Ολοκαυτώματος και ως αποτέλεσμα έχουν εγκαταλείψει της απόψεις τους για την ιδεολογία του Ολοκαυτώματος και τα περί «θαλάμων αερίων» και το ψέμα αυτό καθώς και τον ισχυρισμό ότι υπήρξαν «έξι εκατομμύρια θύματα.» Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του Σιωνισμού έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν σταδιακά την πίστη τους στην ουτοπία του «Μεγάλο Ισραήλ». Αυτές οι δύο πεποιθήσεις, αυτοί οι δύο μύθοι (δηλαδή του Ολοκαυτώματος και του Μεγάλου Ισραήλ) που είναι ουσιαστικά ένας μύθος, θα καταλήξουν τελικά στο καλάθι αχρήστων της Ιστορίας.

Το Ιράν και ο Πρόεδρος του, Μαχμούντ Αχμεντιντζάντ καθοδηγούν την επίθεση εναντίον αυτού του διπλού μύθου, και πρέπει να ειπωθεί ότι όχι μόνο η Παλαιστίνη αλλά και ολόκληρη η αραβική και μουσουλμανική κοινωνία και ολόκληρος ο κόσμος θα έπρεπε να τους σέβεται γι’ αυτό.»

Σχόλιο του «ΑΙΤ»: Είναι σαφές ότι σε οποιαδήποτε εκτίμηση για την πολιτική του Ιράν στη Μέση Ανατολή και απέναντι στο Ισραήλ πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο συστηματικός ρατσισμός εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ που καλλιεργείται από το καθεστώς της Τεχεράνης. Εάν διδάσκονται αυτά που προβάλλονται στις ιρανικές ιστοσελίδες τα παιδιά του Ιράν σε σχολεία, τότε είναι σαφές ότι δηλητηριάζονται τα μυαλά της νέας γενιάς στη χώρα.

Επίσης πρέπει το «ΑΙΤ» και πάλι να αναρωτηθεί τι δουλειά έχουν με το Ιράν κάποιοι κατ’ επίφαση ανθρωπιστές που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των Παλαιστίνων που δείχνουν έμπρακτα υποστήριξη στο Ιράν συμμετέχοντας σε συνέδρια για το Παλαιστινιακό με Ιρανούς αξιωματούχους; Αποκαλύπτεται και πάλι η υποκρισία τους σε όλο του το μεγαλείο.

*Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνουμε νεκρούς Εβραίους σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο "ανύπαρκτο" Ολοκαύτωμα σύμφωνα με το Ιρανικό καθεστώς και τους αρνητές του Ολοκαυτώματος σαν τον Φορισόν.

*Στην δεύτερη φωτογραφία διακρίνουμε την Άννα Φράνκ, την θαρραλέα μικρή Εβραία Ολλανδέζα το ημερολόγιο της οποίας έγινε σύμβολο αντίστασης των κατατρεγμένων λαών του κόσμου.

*Στην τελευταία φωτογραφία διακρίνουμε στρατιώτη των Ναζί να εκτελεί εν ψυχρώ Εβραία μητέρα που κρατά το παιδί της κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίο Πολέμου. Σύμφωνα με την Ιρανική "Εταιρεία Ερευνών για τον Αδόλφο Χίτλερ" η φωτογραφία αυτή είναι "πλαστογραφημένη."

*http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/4948.htm - Μπορείτε να δείτε όλη την έρευνα του MEMRI στα αγγλικά στο εξής λίνκ.

2 σχόλια:

  1. Ε λοιπόν ;
    Γι αυτό και ο υπόλοιπος πλανήτης, αναπτύσσει τον "ιδανικά καλλιεργημένο" για τέτοια εδάφη, Μέγα Αλέξανδρο...

    Να αφιερώσω κι όλας -παράλειψή μου τόσον καιρό- ένα τραγούδι που επινόησα και ερμήνευσα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο :

    Behind The Persian Nuclear Pear
    (Πίσω Έχει ο Πέρσης Την Ουρά)

    http://www.youtube.com/watch?v=VhW273sOyak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το θέσω λίγο διαφορετικά, εφαρμόζοντας την Λογική-Αναλογική :
    Είναι δυνατόν τέτοια τομάρια, που για το θάνατο ενός "τιμημένου Γερμαναρά", ασκούσαν αντίποινα με εξολόθρευση ολόκληρου χωριού ή εκτελούσαν εκατοντάδες, υπό τη σαφέσταστη προτροπή των Διοικητών τους εκτός Ελλάδας -άρα ευρύτερο σύστημα- να μην εξολόθρευσαν πάνω από 6 εκατομμύρια δύστυχους Εβραίους, από τη στιγμή που τους είχε ωθήσει σε τέτοιες πράξεις ο φύρερ που τους είχε εμπνεύσει και ξεσηκώσει ;

    Ωωωπ ! Σημαντικό :

    Αλήθεια, έχουμε σκεφθεί την πιθανότητα, οι Έλληνες να έχουν συμφωνήσει για όλο εκείνο το κρίσιμο διάστημα των πρώτων 10-20 ετών (ή έστω να έχουν παίξει άθελα το παιχνίδι των ελφαρυντικών-αμφισβητήσεων), όπου εκφράζοντας οι ίδιοι λιποψυχία και οπισθοχώρηση στις αποζημιώσεις, να δημιουργούν έτσι όλο εκείνο το υπολογιστικό υπόβαθρο προς τους παρατηρητές και τους νεώτερους, ότι "...άντε μωρέ τα παραλένε για τους Γερμανούς, ορίστε πόση λίγη αποζημίωση τεκμηρίωσαν οι ψεύτες με τις υπερβολές τους ... " ;

    Άλλο "Καμπανάκι" :
    Έχουμε σκεφθεί πόσο εξυπηρετεί το προσκύνημα και η οπισθοχώρηση από την αλήθεια, με βιβλία Ιστορίας που εμφανίζουν την καταστροφή της Σμύρνης σαν "μάζεμα κατοίκων στα παράλια" και γιατί όχι μία υποβάθμιση όλων των άλλων, προκειμένου να σκεφθεί ο κόσμος ότι θέλουν να φανούν οι Εβραίοι με τα "Πρωτόκολλα" ότι κυνηγήθηκαν πολύ περισσότερο ;

    Ενδεχόμενο "Λαυράκι" :
    Έχουμε σκεφθεί την αθώωση του πάτερ-Πλεύρη, ως άρρηκτα συνδεδεμένη, με 1 "Κύκλωμα Υπερ-Ελαφρυντικών" που δήθεν στοχεύει στην Ελληνική Ιστορία Ρεπούση & Γιαννάκου Κουτσίκου, αλλά που όμως ενώ κραυγάζει για... εμφάνιση Τουρκο-γλυψίας, ουσιαστικά λειτουργεί με δόλιο σκοπό στην υπηρεσία της Γερμανικής Απαλλαγής ;

    Παροιμία :
    Γερμανοί και Τούρκοι ξεχασμένοι,
    είναι Εβραίοι ξανά ξεπουλημένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή