Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Αρραβωνιαστικός Δολοφονημένης Ιράνης Συναντά τον Πρόεδρο του Ισραήλ



Το "ΑΙΤ" παραθέτει μετάφραση άρθρου της ισραηλινής εφημερίδας "Haaretz" που αναφέρει ότι ο αρραβωνιαστικός της δολοφονημένης ιρανής διαδηλώτριας Νέντα Σούλταν επίσκεφθηκε το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας, Σίμον Πέρες. Το άρθρο αποτελεί μια "απάντηση" σε όλους τους δήθεν "φιλοειρηνιστές" και "φιλοπαλαιστίνιους" ακτιβιστές στην Ελλάδα σε οργανώσεις όπως το "Free Gaza" και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν κάνει πλάτες στο δικατωτορικό θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης και στις σκληροπυρηνικές παλαιστινιακές οργανώσεις που υποστηρίζει σαν την Χαμάς. όπως έχει καταγράψει το "ΑΙΤ" σε προηγούμενα άρθρα.

«Ο Αρραβωνιαστικός της Δολοφονημένης Ιρανής Διαδηλώτριας συναντά τον Πέρες σε Ταξίδι στο Ισραήλ»

“Haaretz” (22.3.2010)

Ο αρραβωνιαστικός της Νέντα Σούλταν, της εικοσιεπτάχρονης Ιρανής που πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην Τεχεράνη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σίμον Πέρες την Δευτέρα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ.

«Ήρθα στο Ισραήλ ως Πρέσβης του ιρανικού λαού, ως αγγελιοφόρος του στρατοπέδου της ειρήνης", είπε ο αρραβωνιαστικός Κάσπιαν Μακίν.

Η Σουλτάν σκοτώθηκε κατά την διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της συντριπτικής νίκης του Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ στις ιρανικές προεδρικές εκλογές τον Ιούνιο του 2009.

Ο θάνατός της, που βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε σε όλον τον κόσμο, έγινε σύμβολο και συσπείρωσε όλους τους διαδηλωτές υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

«Η Νέντα ήταν προοδευτικός άνθρωπος, μια αγωνίστρια για την ελευθερία και αυτά τα χαρακτηριστικά κυλούσαν στο αίμα της», είπε ο Μακίν στον Πέρες. «Η θαρραλέα και σταθερή διαμαρτυρία της έφερε την ενότητα στον αγώνα του ιρανικού λαού και ελπίζω ότι οι πράξεις της θα οδηγήσουν στην αλλαγή στο μέλλον», είπε.

Ο Πέρες ευχήθηκε καλή Περσική Πρωτοχρονιά στον ιρανικό λαό και μίλησε για τον ιστορικό δεσμό του Ισραήλ με το Ιράν.

«Η εξέγερση πολλών Ιρανών αποκατέστησε την τιμή που χαρακτηρίζει τον ιρανικό πολιτισμό», είπε. «Πέρα από έναν οικονομικό ή στρατιωτικό αγώνα, θεωρώ αυτόν τον αγώνα μια ηθική μάχη και η Νέντα ήταν ένας θαρραλέος στρατιώτης σε αυτή τη μάχη.»

Οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ είναι ανύπαρκτες από τότε που έλαβε χώρα η Ισλαμική Επανάσταση το 1979, η οποία έδιωξε τον Σάχη από την εξουσία. Το Ισραήλ θεωρεί τα πυρηνικά σχέδια του Ιράν απειλή για την ύπαρξη του και δεν έχει αποκλείσει την λήψη στρατιωτικών μέτρων.
*Στη φωτογραφία από την "Haaretz" διακρίνουμε τον Κάσπιαν Μακίν, αρραβωνιαστικό της δολοφονημένης Νέντα Σούλταν μαζί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου