Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η ηγεσία του Εβραϊκού Λόμπι στην Ελλάδα

Από την "Καθημερινή" αναδημοσιεύουμε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο του ανταποκριτή της εφημερίδας στις ΗΠΑ, Αθανάσιου 'Ελλις, αναφορικά με την βαρυσήμαντη επίσκεψη των ηγετών εβραϊκών οργανώσεων της Αμερικής στην Ελλάδα.

"Η ηγεσία του εβραϊκού λόμπι στην Ελλάδα"

Προωθείται στρατηγική συμμαχία με σημαντικά διπλωματικά και οικονομικά οφέλη

"Καθημερινή" (23.1.2011)
Του Αθανασιου Eλλις

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_23/01/2011_429877

Χαρακτηριστικά στρατηγικής συμμαχίας, με ισχυρά ερείσματα και στις ΗΠΑ, αποκτά η ταχεία προσέγγιση της Ελλάδας με το εβραϊκό στοιχείο. Μετά την εμβάθυνση της συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, που περιελάμβανε εκατέρωθεν επισκέψεις των δύο πρωθυπουργών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και συνεχίζεται με τη σύσταση κοινού Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συγκληθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο, το εγχείρημα συμπληρώνεται από τη νέα σχέση που οικοδομούν η Ελλάδα και η ελληνοαμερικανική κοινότητα με το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι της Αμερικής.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα της ηγεσίας της «Συνόδου των Προέδρων των σημαντικότερων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων» (Conference or Presidents of major AmericaJewish Organizations), στην οποία εκπροσωπούνται 52 οργανώσεις. Η επίσκεψη θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στους ηγέτες του εβραϊκού λόμπι ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχαν τον Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Παπανδρέου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια διαύλους επικοινωνίας με την εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής και συναντάται συχνά με κορυφαία στελέχη της, κάθε φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Στον Λευκό Οίκο
Με τη δυναμική που έχουν αποκτήσει οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, σε απρόσμενα σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιθανό οι επαφές του πρωθυπουργού με το εβραϊκό λόμπι να συνεχισθούν και κατά την επόμενη επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία πιθανώς να λάβει χώρα τον Μάρτιο, ώστε να συμπέσει με τον εορτασμό από τον Λευκό Οίκο της ημέρας της ελληνικής ανεξαρτησίας.
Η πενθήμερη επίσκεψη της ηγεσίας του εβραϊκού λόμπι θα αρχίσει στη Θεσσαλονίκη στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, όπου θα έχει επαφές με τοπικούς παράγοντες και την εβραϊκή κοινότητα της πόλης, και θα συνεχισθεί στην Αθήνα, από τις 10 έως τις 12 του μηνός. Θα υπάρξουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Επενδύσεων, αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Εν συνεχεία, στις 13 Φεβρουαρίου, η ηγεσία της Συνόδου θα μεταβεί στο Ισραήλ για την ετήσια συνάντησή της με την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της χώρας.
Η ελληνική πλευρά διαμηνύει ότι η σύσφιγξη των σχέσεων με το Ισραήλ δεν θα αλλοιώσει τους παραδοσιακούς δεσμούς με τον μουσουλμανικό κόσμο. Αντιθέτως, η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το εβραϊκό κράτος θα επιτρέψει στην Αθήνα να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί στη Μέση Ανατολή.
Ταυτόχρονα, ο σωστός χειρισμός των επόμενων βημάτων από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την κοινωνία γενικότερα, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αξιοποιήσει την παρεμβατικότητα της εβραϊκής κοινότητας, όχι μόνο στα κέντρα πολιτικής εξουσίας των ΗΠΑ, αλλά και σε ευρύ φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς στην ηγεσία μεγάλων επιχειρήσεων, χρηματοπιστωτικών κολοσσών, ακόμη και οίκων αξιολόγησης, συναντά κανείς πολλές προσωπικότητες εβραϊκής καταγωγής.
Για αυξημένο γεωπολιτικό βάρος της Ελλάδας έκαναν λόγο ο πρόεδρος της συνόδου, Αλαν Σόλοου και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Μάλκομ Χένλαϊν, υπογραμμίζοντας ότι «η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει προωθήσει σημαντικά τη σχέση με το Ισραήλ». Εσπευσαν, επίσης, να επισημάνουν την πρόσφατη ανταλλαγή πολλών επισκέψεων και τη συνεργασία που αναπτύσσεται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. «Η επίσκεψη των ηγετών της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας θα υπογραμμίσει τη σημασία αυτών των σχέσεων και θα βοηθήσει στη δημιουργία μεγαλύτερης κατανόησης και συνεργασίας. Θα προωθήσει επίσης διπλωματική και οικονομική συνεργασία».
Οι επαφές με το εβραϊκό λόμπι θα λάβουν χώρα λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα η Χίλαρι Κλίντον, και ενώ οι ΗΠΑ στηρίζουν τη νέα σχέση που εγκαινίασαν οι κ. Παπανδρέου και Νετανιάχου, και ταυτόχρονα βρίσκεται υπό διερεύνηση το ενδεχόμενο ενεργειακής συνεργασίας.

2 σχόλια:

  1. Τί άραγε, έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ασφάλεια των απλών, μεροκαματιάρηδων Εβραίων ;
    Ποιές είναι οι πραγματικές συνθήκες στις γειτονιές τους, τα τελευταία χρόνια ;

    Τί θα επιφέρουν σε αυτές τα νέα μέτρα δήμων - σχολείων - απεργιών ΜΜΜ ; Τί βάσιμες ανησυχίες έχουν ήδη επιφέρει ; Πώς λύνονται ; Με την γνωστή "υποσχετική φιλοσοφία" ;

    Όταν το Λόμπυ μπορέσει να πάρει 2 πράγματα σε απλό -και όχι υψηλό- επίπεδο, τότε ας προσφέρει 1 και ας κοιτάξει να μάθει νέα του, κατά πόσο έφτασε η προσφορά του, πώς έφτασε, πόσο κράτησε, τέτοια πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετά από την Θεσσαλονίκη, τώρα που χρονικώς μεταβαίνουν σε επίπεδο Αθήνας, ας αφήσουν το αξιαγάπητο Λόμπυ, να περιηγηθεί τριγύρω από τη Βουλή, δηλαδή Πλάκα, οδό Ερμού και λίγο Βορειοδυτικά προς Άγιο Παντελεήμονα Κυψέλη, προκειμένου να δει με τα μάτια του, όλα όσα ενδεχομένως θα θελήσουν να του κρύψουν, με γρήγορες ή 'αστραφτερές' μεταβάσεις.

    Αυτός ο τόπος, έδωσε μέχρι και στρατηγικό πλεονέκτημα κατοίκησης, σε λαθρο-ταλιμπάν Ισλαμιστές. Δεν ενδιαφέρθηκε για Εβραίους μέχρι σήμερα, που ομολογουμένως είναι ο πιό δοκιμασμένος μεταναστευτικός λαός.

    Τί θα πεί "στρατηγικό πλεονέκτημα κατοίκησης" ;
    Μα, ότι είναι τόσο αυτοκαταστροφικοί οι δύστυχοι αυτοί υποσχετικοί ανθυπο-φιλόσοφοι, που έδωσαν τις περιοχές γύρω από τη Βουλή, τις παραδοσιακές εμπορικές περιοχές, τις γυναικείες εμπορικές περιοχές, τη διέξοδο προς το παλιό εν δυνάμει αεροδρόμιο, τη διέξοδο προς το λιμάνι του Πειραιά και τη διέξοδο προς την Εθνική οδό, για φανερά ύποπτο λόγο σε λαθραίους Ισλαμιστές, με αποτέλεσμα εάν κάποτε ξεσηκωθούν -επειδή λόγου χάρη πάψαμε να είμαστε γλοιώδεις απέναντί τους- τότε ο ξεσηκωμός τους να κόβει όλη τη ζωή της Αθήνας στη μέση, βάζοντας διόδια, αυτή τη φορά ισλαμικά, χειρότερα και από τα αραβο-χρηματοδοτούμενα διόδια των μεγάλων συμφερόντων που μας επιβάλλονται στις εθνικές οδούς.

    Οι Έλληνες χρειάζονται μεγάλη προσοχή, διότι έχουν αρκετή πειθώ, ενισχυόμενη από τον ναρκωτικό υποσχετικό λογοτεχνισμό τους, αφήνοντας κάθε είδους τεχνικό έργο, σε επίπεδο αχρηστίας ή ανικανότητας, με μόνη ελπίδα την εισαγωγή "δούλων" και "σκλάβων", για την -έστω- περαίωση των απλούστερων, αυτών που ονομάζονται μερεμέτια.

    Μεγαλο-μερεμέτηδες ; Ίσως κι αυτό.

    Αν το αξιαγάπητο λόμπι δεν θέλει να χαρακτηρισθεί ότι συνεργάζεται με τους Έλληνες, ότι έχει ως απώτερο σκοπό να εκμεταλλευθεί το εργασιακό δουλεμπόριο σε προσφερόμενο έδαφος, θα πρέπει να προσέξει.
    Ένα ψιλο-έθνος που εξαρτάται από λαθραίους ισλαμιστές, προκειμένου να προβάλλει μία εικόνα τους ως "εκπολιτιστικό" ή ως "ανθρωπιστικό" και μάλιστα -αν το καλοσκεφθείς- με εντολή των Γερμανών, δεν θα μπορέσει τιμήσει την εβραϊκή αξιοπρέπεια, αν πρώτα δεν τιμήσει την εικόνα του, στα μάτια της κουκουβάγιας - και όχι στα μάτια του λαγού, όπως τουλάχιστον έχει συνηθίσει να προβάλλεται.

    Καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή