Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ελληνες Εβραίοι, επιθέσεις και δικαιώματα




Με αφορμή τις πρόσφατες βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων και αντισημιτικών δημοσιευμάτων το ¨ΑΙΤ" θεωρεί εξαιρετικά επίκαιρο το εξής άρθρο το οποίο αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Ζάν Κοέν:



http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=1108:2010-05-19-07-27-02&catid=35:jewdaism&Itemid=59



'Ελληνες Εβραίοι και Δικαιώματα



19.5.10Του Νικήτα Ανανιάδη
Το τελευταίο διάστημα μαζί με την οικονομική κρίση παρατηρείται μια νέα έξαρση αντισημιτικών επιθέσεων καθώς και ρατσιστικών δημοσιευμάτων σε ελληνικά blog και κάποιες ακροδεξιές εφημερίδες.
Συγκεκριμένα, μέσα σε μια εβδομάδα είχαμε την βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης και του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Ρόδο.
Το τελευταίο αντιεβραϊκό παραμύθι σε δημοσιεύματα αφορά στους ισχυρισμούς της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» και κάποιων blog, ότι οι Έλληνες Εβραίοι και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ), το όργανο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Εβραίους στο θρήσκευμα , τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης σε σχέση με άλλους Έλληνες πολίτες και δεν πληρώνουν φόρους.
Επιπλέον, η «Ελεύθερη Ώρα» πρόσφατα δημοσίευσε άρθρο που ισχυρίζεται ότι οι Ισραηλινοί επιθυμούν να αγοράσουν Ελληνικά νησιά για να στείλουν τους Παλαιστινίους εδώ για να τους ξεφορτωθούν.
Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα έρθουν Παλαιστίνιοι στα ελληνικά νησιά, αλλά περίπου 200 χιλιάδες Ισραηλινοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, αποφέροντας και έσοδα στην ελληνική τουριστική αγορά. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Για την ώρα, ας επικεντρωθούμε στους ισχυρισμούς περί της δήθεν «απαλλαγής φόρων» για τους Έλληνες Εβραίους και ας ρίξουμε μια ειλικρινή ματιά στις εξελίξεις που αφορούν στους ίδιους αλλά και τη δημοκρατία μας
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ), εξέδωσε δελτίο Τύπου για το θέμα της φορολογίας, όπου διευκρινίζεται ότι οι Έλληνες Εβραίοι φορολογούνται κανονικότατα. Βεβαίως, είναι λυπηρό ότι Έλληνες διαφορετικού θρησκεύματος, οι οποίοι σηκώνουν τα ίδια οικονομικά βάρη με τους συμπατριώτες τους σε περίοδο κρίσης, όχι μόνο κατηγορούνται, αλλά αναγκάζονται να εκδίδουν δελτία τύπου για να δηλώνουν τα αυτονόητα.
Οι Έλληνες Εβραίοι έχουν τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις με τους άλλους πολίτες της Ελλάδας, να πληρώνουν φόρους, να υπηρετούν στο Στρατό, κλπ. Ας μιλήσουμε όμως τώρα και για τα δικαιώματα τους:
Οι Εβραίοι πολίτες φαίνεται να έχουν το δικαίωμα της ξεχωριστής μεταχείρισης. Μέχρι σχετικά πρόσφατα λόγω θρησκεύματος δεν μπορούσαν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί και νηπιαγωγοί σε ελληνικά δημόσια σχολεία ούτε να ενταχθούν στο πυροσβεστικό σώμα ή την Αστυνομία.
Μέχρι σήμερα δεν απολαμβάνουν πλήρη ισονομία. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ποτέ Έλληνας Εβραίους πολίτης να αναλάβει το ανώτατο πολιτικό αξίωμα στην Ελλάδα και να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς το ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι μόνο οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν τέτοιο δικαίωμα.
Οι Έλληνες Εβραίοι πολίτες είναι επίσης υποχρεωμένοι οι ίδιοι να πληρώνουν τους μισθούς των Ραββίνων κάτι που συμβαίνει και με τους Καθολικούς, παρότι το Ελληνικό κράτος πληρώνει τους μισθούς των Ελλήνων κληρικών και των μουφτήδων της Μουσουλμανικής μειονότητας.
Οι Εβραίοι της Ελλάδας έχουν επίσης το δικαίωμα να τους συκοφαντούν ανελέητα, εάν λάβουμε υπόψη και την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου σε σχέση με το βιβλίο του γνωστού ακροδεξιού Κώστα Πλεύρη, όπου ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αναίρεση υπέρ του νόμου, της απόφασης του εφετείου που τον αθώωνε έπειτα από καταδικαστική απόφαση Πρωτοδικείου, για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.
Αυτό έγινε παρά την εισήγηση του Εισαγγελέα του Α.Π.,Ιωάννη Τεντέ , για την αναίρεση. Στο βιβλίο του ο Πλεύρης αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι οι Εβραίοι θέλουν εκτελεστικό απόσπασμα, τους χαρακτηρίζει ως «παράσιτα», δηλώνει ότι «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές», ισχυρίζεται ότι το Άουσβιτς είναι «παραμύθι» και επαινεί τους Ναζί.
Όμως στην απόφαση του ο Άρειος Πάγος αναγνωρίζει τον Πλεύρη ως «επιστήμονα και ιστορικό» και αναφέρει ότι «δεν καταφέρεται συλλήβδην κατά των Εβραίων αλλά κατά των εβραιοσιωνιστών».
Δηλαδή, το γεγονός ότι ο Πλεύρης λέει ότι οι Εβραίοι δεν είναι άνθρωποι και θέλουν εκτελεστικό απόσπασμα δεν φαίνεται να έπεισε τον Άρειο Πάγο ότι καταφέρεται εναντίον τους.
Επιπλέον, με τις αναφορές περί «εβραιοσιωνιστών» ο Α.Π. φαίνεται να αποδέχεται και τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας κατά των Εβραίων που αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του αντισημιτισμού.
Με την απόφαση ουσιαστικά, ο Άρειος Πάγος χρησιμοποίησε μια ρατσιστική επιχειρηματολογία για να μην καταδικαστεί ο ρατσισμός ενός φασίστα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι με την απόφαση του Α.Π. η υπόθεση Πλεύρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νομικό προηγούμενο στο μέλλον. Με λίγα λόγια, είναι σαν να δίδεται λευκή επιταγή σε κάθε ρατσιστή να συκοφαντεί τους Εβραίους ελεύθερα.
Τώρα πριν αρχίσουν κάποιοι τα γνωστά κηρύγματα περί ελευθερίας του λόγου σε μια δημοκρατία, κλπ., ο υπογράφον έχει να δηλώσει τα εξής: Πρώτον, ναι, είναι σημαντική η ελευθερία του λόγου σε μια δημοκρατία.
Όμως αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι ενώ στην Ελλάδα όλοι κόπτονται για το δικαίωμα ενός φασίστα σαν τον Πλεύρη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, κανένας δεν φαίνεται να νοιάζεται για το γεγονός ότι βεβηλώνονται συνέχεια εβραϊκά μνημεία στη χώρα και για το ότι οι Έλληνες Εβραίοι πολίτες της συκοφαντούνται βάναυσα από έναν νέο-Ναζί.
Δικαιώματα σύμφωνα με αυτή την άρρωστη λογική, φαίνεται ότι έχουν μόνο οι φασίστες «επιστήμονες», όχι οι φιλήσυχοι και παραγωγικοί Έλληνες πολίτες διαφορετικού θρησκεύματος. Στη χώρα μας δυστυχώς επικρατεί η ελευθερία του λόγου της υποκρισίας.
Δεύτερον, παρά την ελευθερία του λόγου, σε καμία δημοκρατία δεν είναι επιτρεπτή η συκοφαντική δυσφήμιση και ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της προστασίας του νόμου σε ένα κράτος δικαίου.
Δηλαδή, μπορεί να διαφωνώ με κάποιον αλλά δεν έχω το δικαίωμα να τον χαρακτηρίζω «παράσιτο», ούτε να δηλώνω ότι κακώς δεν εξαφανίστηκε ολόκληρη η φυλή του και η οικογένειά του και να προτρέπω έμμεσα ή άμεσα κάποιους ανεγκέφαλους να του κάνουν κακό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βιβλίο του Πλεύρη αποτελεί ένας είδος συλλογικής συκοφαντικής δυσφήμισης όχι μόνο κατά των Ελλήνων πολιτών εβραϊκού θρησκεύματος αλλά και κατά των ανθρώπων που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη παγκοσμίως και καμία δικαστική απόφαση οποιασδήποτε αρχής δεν μπορεί να καλύψει αυτή την πραγματικότητα. Αυτό δεν αποτελεί ελευθερία αλλά ασυδοσία.
Σε ανακοινώσεις του για τις πρόσφατες βεβηλώσεις το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει την ελληνική πολιτεία για τις επιπτώσεις που θα είχε η δική Πλεύρη.
Σε δικό της σχόλιο για την απόφαση του Αρείου Πάγου η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, μια ΜΚΟ που ασχολείται εδώ και χρόνια με το θέμα του Πλεύρη, αναφέρει ότι «νομιμοποίησε τον κανιβαλικό αντισημιτισμό και την ωμή φιλοναζιστική προπαγάνδα» και ότι πρόκειται για την «ποινική αθώωση ενός ναζιστή» αλλά και «ηθική δικαίωση του ναζισμού και του αντισημιτισμού»। Με την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει.
http://www.kis.gr/index.php/component/content/article/49-2009-05-11-09-28-23/493--blogs-.html - Ανακοίνωση ΚΙΣ για θέμα φορολογίας.
http://www.kis.gr/index.php/component/content/article/49-2009-05-11-09-28-23/507-2010-05-17-12-44-24.html - Ανακοίνωση ΚΙΣ για βεβήλωση Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Ρόδο
http://www.kis.gr/index.php/component/content/article/49-2009-05-11-09-28-23/506-2010-05-17-08-01-45.html - Ανακοίνωση ΚΙΣ για βεβήλωση Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης.
http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3642 – Δελτίο Τύπου Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για την Απόφαση του Αρείου Πάγου
http://www.antinazi.gr/articles/dikiani/olomelia.htm - Ανακοίνωση Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας για απόφαση Αρείου Πάγου


*Στις φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του ΚΙΣ βλέπουμε τα πρόσφατα αποτελέσματα της βεβήλωσης του Εβραϊκού Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

  1. Φωνάζει (ιστορικώς) ο κλέφτης Πλεύρης, για να φύγει ο νοικοκύρης (της ιστορίας) από τον τόπο του.
    Αν δεν ήταν δικομανής, θα του έβγαζα μία-μία τις απαντήσεις για το βιβλίο του...
    Ήδη από τις πρώτες σελίδες, φαίνεται να τα έχει χαμένα.

    Πρώτα απ' όλα τί θέλει με τους Φιλισταίους για τους οποίους υποτίθεται ότι "κόπτεται". Θέλει να μας πεί αν είναι απόγονοί του ; Και τότε, τί θέλουν οι νησιώτες ;

    Θέλει να παραδεχτεί ότι εξαφανίστηκαν και απλά οι Άραβες υιοθέτησαν το όνομα ; Επομένως αφού εξαφανίστηκαν οι ισχυροί Έλληνες, τότε ας τολμήσει να παραδεχτεί πόσο κυνηγήθηκαν οι Ιουδαίοι ...

    Ας παραδεχτεί ότι το μόνο όπλο που απέμεινε στους Έλληνες της Αντιόχειας, ήταν να απαγορεύσουν τη θρησκεία των Ιουδαίων, λες και έπρεπε να γίνουν υποδείγματα καταναλωτισμού, αλλιώς διώκονταν, από τη γη της Χανάαν.

    Ας παραδεχτεί ότι αργότερα, το 429 καθαίρεσαν τον τελευταίο Νασή πατριάρχη και φτάσανε σε σημείο να καταργήσουν μάλιστα το αξίωμα...

    Ας παραδεχτεί ότι ο Μωάμεθ πήρε παράδειγμα από τον Τιβέριο πολιτισμικό τρόπο τους, σε ηλικία 8 μέχρι 12 ετών, για να γίνει ό,τι έγινε.

    Ας παραδεχτεί ότι ζηλεύει, που ο Ιουδαίος διαβάζει σε ένα μόνο βιβλίο, για πρόγονο και για θείο αντικείμενο, ενώ εκείνος διαβάζει μόνο ιστορία για προγόνους και κάποιον Ιουδαίο στα θρησκευτικά.

    Ας μας πεί τί θα διάλεγε από τα 2 στη ζωή του : Να μισήσει τους Εβραίους επειδή ο Χριστός ως Δημιουργός ήθελε να σταυρωθεί ή να τους ευχαριστήσει που έδωσαν τέτοιο δώρο στον ελληνισμό ;

    Τέλος πάντων, είναι λυπηρό σε εποχές που η 13η Μεραρχία SS της Βοσνίας κάνει βόλτες πέρα-δώθε από το 1990, κάποιοι να βιάζονται μήπως και γίνουν περιβραχιόνιες σαρδέλες του Τσολάκογλου, αρχίζοντας εξάσκηση επάνω σε μνήματα, των ομολογουμένως πιό ήσυχων -εν ζωή- συμπατριωτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή